Meral Akşener, 'biz DEM'li kafalarla beraber değiliz' deyip üçüncü yol vurgusu yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Erzurum'daki teşkilat buluşmasında, "DEM'li kafalılar Meclis'te 'Sayın Öcalan' diye konuşuyor. DEM'li kafalılardan oy bekleyen demlenmişler ise karşılarında hazır olda duruyor. Biz ne onlardan ne de diğerlerinden olacağız" dedi. Üçüncü yol vurgusu da yapan Akşener, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Canan Uçar'ın adaylığını ilan etti.

Meral Akşener, 'biz DEM'li kafalarla beraber değiliz' deyip üçüncü yol vurgusu yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum’da açıklamalarda bulundu. Akşener, İYİ Parti Erzurum İlçe Belediye Başkan Adaylarını ilan etti. 

İl teşkilatıyla bir araya gelerek aday tanıtım toplantısı gerçekleştirmeden önce değerlendirmelerde bulunan Akşener, İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Fatma Canan Uçar, Erzurum Narman Belediye Başkan Adayını Yücel Ahmet İşleyen, Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayını Cevdet Küçük, Erzurum İspir Belediye Başkan Adayını Nizamettin Aras, Erzurum ⁠Şenkaya Belediye Başkan Adayını Şentürk Alver, Erzurum ⁠Çat Belediye Başkan Adayını Muhammet Kaya, Erzurum ⁠Uzundere Belediye Başkan Adayını Salim Özdil, Erzurum ⁠Palandöken Belediye Başkan Adayını Ömer Özden, Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, Iğdır Tuzluca Belediye Başkan Adayını Cafer Aytekin, Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkan Adayını Şahvelet Yıldırım, Gümüşhane Torul Belediye Başkan Adayını Ergin Çubukçu, Gümüşhane Şiran Belediye Başkan Adayını Erdal Kurt, Veda Bingöl- Erzincan, İl Belediye Bşk. Adayı, Kars Susuz Belediye Başkan Adayını Naide Yamen,⁠ Ardahan Hanak Belediye Başkan Adayını Harun Tankoç olarak ilan etti.

Dördüncü büyük şehrimizde kadın aday çıkarıyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin 4. büyükşehirde kadın belediye başkan adayı çıkardığını vurgulayarak başladığı konuşmasında Canan Uçar’ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi için tüm İYİ Partililerle birlikte çalışacağını söyledi.

Akşener “Mutlulukla sizlerle paylaşmak isterim ki Adana, Antalya, Samsun'dan sonra dördüncü büyük şehrimizde kadın aday çıkarıyoruz ve bu şehirlerdeki bu kadın adaylarımız son derece iddialı kadınlar. Canan Hanım zaten Erzurum’da İYİ Parti kurulduğundan itibaren içimizde yer alıp; hak ettiği pek çok mansıp zaman zaman imkân dairesinde kendisine takdim edilemediği hâlde mücadeleden, parti içinde kalmaktan; hayallerini partimizle birleştirip, Türkiye’mizle birleştirip; İYİ Parti'yle Türkiye’ye güzel şeyler, iyi şeyler olacağına inanıp; asla o hayallerini gerçekleştiremediği için partisine küsüp, hakaret edenlerden olmamıştır ve hep zor görevlere talip olmuştur. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Erzurum ruhu beni ayaklandırır

Meral Akşener, iyi hissetmek istediğinde Erzurum ve Bitlis’e gittiğini söyleyerek, “Ne zaman kalbimde bir yara olsa buraya gelir ya da Bitlis’e giderim, kimsenin haberi olmaz. Çünkü burada Nene Hatun’un ruhu karşılar. Burada Cumhuriyetin kurulma esnasındaki iradesi karşılar. Yıkıldığınızı hissettiğinizde, yaralandığınızı hissettiğinizde; o zorluklara göğüs geren; kadınıyla, erkeğiyle Erzurumlu’nun yeniden ayağa kalkması; o ruh beni ayaklandırır.“ dedi.

İYİ Parti üzerinden herkes birbirine fırça atıyor

Akşener konuşmasında; “Sulamanın, elektriğin pahalılığı; her şeyin pahalılığı; özellikle hayvancılığın tamamen neredeyse ortadan kalktığı bir sistemde; işsizliğin arttığı ve Doğu’nun Paris’i olan Erzurum’un artık çok diplerde yer aldığı neredeyse 49-50 bine yaklaşan kayıtlı işsizinin bulunduğu ve emekli şehri hâline gelip; bu kışta, bu kıyamette doğalgazını yakmaya parası olmayan insanların şehri hâline dönen Erzurum’dan bahsetmek yerine; ne güzel iş İYİ Parti üzerinden herkes birbirine fırça atıyor.” ifadelerini kullandı. 

Yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor?

İYİ Parti’nin Ak Parti’yle yakınlaştığı iddialarına karşı Erzurum Belediyesi’nin Ak Parti’de olduğuna işaret ederek İYİ Parti’nin etkinlik salonu bulmakta dahi zorlandığının altını çizen Akşener; “Dünden beri Ak Parti’ye yanladığımız konuşuluyor ama il başkanımız dedi ki; ‘Genel Başkanım, salonu almak için 3 gün uğraştık. Süslemek için gece yarısı ancak izin alabildik.’ E peki bu belediye kimin? Ak Parti’nin. Peki Ak Parti'ye yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor? Hatta bedava vermiyor? Hatta ‘buyur kardeş’ demiyor? Hatta mümkünse ‘aman eksiğinizi biz tamamlayalım’ demiyor? Elinden gelen her türlü zorbalığı yapıyor ama buna karşılık kendi adaylarımızla çıktığımız her ilde birbirlerine bizim üzerimizden fırlatmanın, bize iftira atmanın yeni bir kamuflaj aracı olarak kullanıldığını görüyorum.” dedi.

İsveç'te kim, kime yanlamış gördük

Meral Akşener, TÜİK tarafından %64,7 olarak açıklanan enflasyonu vatandaşların iki katı hissettiği açıklamasına yönelik, “Birol Aydemir karşımda. Biliyorsunuz, TÜİK’in eski başkanı. TÜİK enflasyonu 65 hesapladı. Hissedilen enflasyon neymiş? 129. Peki zamlar neye göre yapıldı? TÜİK’in durumuna göre yapıldı. Bütün bunların kavgası verilmesi gerekirken hangi konular konuşuluyor, neler konuşuluyor? İsveç de konuşulmuyor. İsveç'te kim, kime yanlamış gördük. Kim Amerika'yla haşır neşir gördük. Kim Batı’nın karşısında iki büklüm gördük. Böyle bir noktada ne İsveç konuşuluyor, ne TÜİK konuşuluyor, ne de emeklinin durumu konuşuluyor.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti, kayıkçıları da yerin dibine sokacaktır

Akşener, Türk siyasetinde birbirini besleyen iki taraf olduğuna dikkat çektiği konuşmasını; “Tam 3 yıldır biz emekli konuşuyoruz. 3 senedir esnaf gezdik, tek tek insanlara ulaştık. Çünkü siyaset budur, böyle olmak zorundadır. Siyaset seçmenin sesini duymak, esnafın sesini duymak, üreticinin sesini duymak ve onlara çözüm üretmektir. Gencin sesini duymak, kadının sesini duymak ve atanamayan öğretmenin, taşeronun, taşeron yanında çalışanın; sesini duyup, onu kamuoyuyla paylaşıp, çözüm üretmektir. İYİ Parti'nin görevi budur ve İYİ Parti birbirine sözde küfrederek, sözde birbirine fırça atarak yol yürüyüp; birbirinden beslenen bu kayıkçı kavgasına son vermek üzere kuruldu ve inşallah bu kayıkçı kavgasının iki ucundaki kayıkçıları da yerin dibine sokacaktır.” sözleriyle sürdürdü.

Yandaşlarınızın vergilerini affetmek yerine emekliye zam vereceksiniz

Akşener en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması gerektiğini vurgulayarak, “ ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber’in manasının da unutulduğu bir yeni düzenle karşı karşıyayız. Yani ne orası var, ne burası var. Şimdi ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber’ diyorsanız kul hakkı yemeyeceksiniz kardeşim! Hırsızlık yapmayacaksınız, garibin hakkına girmeyeceksiniz. Emekli aç biil açken, 10.000 TL maaş alıp geçinemezken; emekliye zulmetmeyeceksiniz! Yandaşlarınızı korumayacaksınız. Yandaşlarınızın vergilerini affetmek yerine emekliye zam vereceksiniz. Türkiye'de şu anda herkes asgari ücretli oldu. 17.000 TL asgari ücret tamam. Aynı asgari ücretlinin sanayiciye de yükü olmasın diye, istihdam devam etsin diye sanayicinin, işverenin üzerine düşen verginin yarısını hiç değilse hükûmet olarak sen üstleneceksin kardeşim.” dedi.

Çaldırmanın önüne geçmenin yolu Canan Uçar'ı seçmekten geçiyor

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar’ın Erzurum Belediyesi’nin 15 Katrilyon TL borcu olduğunu söylemesi üzerine, “Canan başkan ne kadar borcu var Erzurum’un? 15 katrilyon olduğu söyleniyor. Erzurum'a 15 katrilyonluk yatırım yapıldı mı? Yapılmadı. Erzurumlu’nun aç ve açıkta kalmasının önüne geçildi mi? Hayır. Erzurum’da devletin sosyal devlet olma hâli uygulanıyor mu? Hayır. Kışın yakacak yardımı yapılıyor mu, fakir fukaranın doğalgazının hiç değilse yarısı ödeniyor mu? Böyle bir sistemin içinde eğer siz iddiaya göre 15 katrilyon borçlandıysanız birilerinin cebine koymuşsunuzdur. İşte hırsızlığın, çalmanın, çaldırmanın önüne geçmenin yolu İYİ Parti adayı Sayın Canan Uçar'ı seçmekten geçiyor. Bakın iddia ediyorum ki; çalmıyor, çalmayacak, kayırmayacak.” ifadelerini kullandı.

Dünya iftira, hakaret pislikle karşılaştık

Meral Akşener, Millet İttifakı olarak 2019 Yerel Seçimlerinde elde edilen başarının 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de başarılı olmaya sebep olacağının düşünüldüğünü, bu sebeple ittifakla seçime girildiğini ancak 2023 seçimlerinde ittifakla başarıya ulaşılamadığını vurguladı.

İYİ Parti’nin yerel seçimlere ittifaksız girme kararının ardından karşılaştıkları sert eleştirileri hatırlatarak İYİ Partililerin belediyelerden herhangi bir ekonomik çıkarları olmadığını da ifade eden Akşener, “Hür ve bağımsız, müstakil olarak seçime girme kararı aldığımız andan itibaren dünya iftira, hakaret, pislikle karşılaştık. Al birinden vur ötekine ama ilginç bir şey var. Soru şu; eğer ben ya da partili arkadaşlarımdan herhangi biri İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve diğer belediyelerle ekonomik manada ben başta olmak üzere şu ön sırada oturan herkes; herhangi bir yamuğumuz olsaydı bu insanların karşısına çıkıp ‘ayrı giriyoruz kardeşim. Var mı diyeceğin?’ diyebilir miydik? diyemezdik.” dedi.

Yamuğumuz varsa cesaretli olamazsınız

Akşener konuşmasının devamında; “Bakın ölçü şudur; yamuğunuz varsa cesaretli olamazsınız. Eğer yamuk bir parasal ilişkiniz varsa cesur olamazsınız. Onun için ben size ‘cesurlar hareket’ diyorum. Sadece korkaklık üzerinden bahsetmiyorum, temizlik üzerinden de bahsediyorum; yani yamuk yapmayan insanlar olduğunuzu da söylüyorum. Bugünün Türkiye’sinde oraya yanladığın, buraya yanladığın zaman vallahi hiçbir yerde ölüm yok ama itibar sıfırdır. Şimdi Cenabıhak bize neler gösterdi? Cenabıhak; bizden makam sahibi olmuşların, hür ve bağımsız müstakil seçime girme eyleminde birden hepsinin şahin kesildiğini ama bunların birer karga olduğunu anlamamıza sebep oldu. Şahin görünüşlü leş kargaları!” şeklinde konuştu.

Asıl mesele bu ucube sistemi değiştirmekte

Meral Akşener asıl meselenin Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni değiştirmek olduğunu vurguladı: “Siyasi partilerin görevi, seçmeni velinimet saymaktır. Siyasi partiler muhalefet edilmişse seçmen tarafından; muhalefetin görevi sizi duyup, sizin sesinizi iktidara duyurmak, kamuoyunda bir numaralı sorun hâline, bir numaralı konu hâline getirmektir ve bunun çözümünü üretmektir. Biz bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ama asıl mesele bu ucube sistemi değiştirmekte. ‘Biz bunu bir ittifak sistemi içinde başarabilir miyiz?’ dedik, olmadı. Allah'ın izniyle; Erzurumluların gayretiyle, teveccühüyle 2028’de işaret ettiğimiz kişi inşallah Cumhurbaşkanı olacak ve seçildiği andan itibaren bu ucube sistemi değiştirecek.”

Biz bu defa kazanacağız

Akşener; “Yerel seçimler önemlidir. Yerel seçimlerde, yerel konuşulur. Erzurum’un sorunları, Erzurum’a ne yapılacağı konuşulur ama tumturaklı tumturaklı, üst perdeden konuşanlar varsa birinin yamukları var demektir. Onun için biz bu defa hem kazanacağız hem de yamukluğu olanları bu sistemin dışına atmak için ayna görevi göreceğiz. Yani muhalifmiş gibi görünen, Sayın Erdoğan’a birebir düşmanlık ettiğini iddia eden, Sayın Erdoğan'ı kendine birinci derecede düşman ilan edenleri; aslında bu dille oraya çalıştığına, oraya çalışmaya devam ettiğine, bu sistemin devamı için gayret ettiğine ayna tutacağız ve Türkiye’ye bu insanları anlatacağız, göstereceğiz, sahtekârlığı bitireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Biz DEM'li kafalarla beraber değiliz

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolüne Ak Parti, MHP ve CHP’nin “evet” İYİ Parti’nin ise “hayır” oyu verdiğini hatırlatan Akşener; “Biz DEM’li kafalarla beraber değiliz, olmayacağız. NATO’ya İsveç’in Kuran-ı Kerim yakan, yakılmasına müsaade eden İsveç'in pkkya siyasi parti muamelesi çeken İsveç’in NATO’ya alınmasına ramak kaldı. Biz el kaldıran, ‘evet’ diyenlerden olmadık, olmayacağız. ‘Yerli ve millî’ denilen pkknın ve pkknın bugünkü uzantılarının karşısında el pençe divan duranlardan olmadık, olmayacağız.” dedi.

DEM'li kafalardan oy bekleyen demlenmişler ise hazır olda duruyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladığı tanıtım toplantısında Sinan Ateş cinayetine yönelik sözleri sırasında kullandığı ifadelere gelen tepkilere ilişkin; “80 öncesinin talebesiydim ben. Solcular vardı, Ülkücüler vardı gençler arasında. Yani keşke olmasa ama öldürdük birbirimizi. Ama biz sonradan korkmazdık. Yani o kız çocuğunun hissettiğini hissetmezdik. Çünkü öldüren her seferinde belli olurdu. Şimdi de belli ama belli değil… Bunun üzerine ne oldu DEM’li kafalılar saldırdı. Beni faili meçhulcü yaptılar. Öbür taraf da diyor ki ‘sen pkklısın.’ Hem pkklı hem faili meçhulcü; nasıl oluyor bu işler? Ya bu nasıl bir şeydir? Ama o mecliste ‘sayın öcalan’ diye konuşuyor o DEM’li kafalılar. O DEM’li kafalardan oy bekleyen demlenmişler ise karşılarında hazır olda duruyor. Biz ne onlardan olduk, ne de bunlardan olacağız. Ben burada milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir tek İYİ Partililer itiraz ediyor.” ifadelerini kullandı.

Üçüncü yol var

Akşener, konuşmasına şu sözlerle sürdürdü; “Erzurum'da yaşayan herkesi maraba gören bu zihniyeti inşallah biz ortadan kaldıracağız. Kürt’ü de maraba görüyorlar, Türk’ü de… Kendini Müslüman kabul edip ve dini vecibelerini yerine getireni de maraba görüyorlar, Alevi’yi de maraba görüyorlar… Atatürkçü’yü de maraba görüyorlar, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanları da maraba görüyorlar… Yani herkes birilerine mecbur oy vermek zorunda. Biz de diyoruz ki; ‘hadi oradan be, hadi oradan! Üçüncü yol var. İnşallah Canan seçilecek!”

Canan Başkan emeklilere her ay 1500 TL ödeyecek

Akşener, Canan Uçar’ın Erzurumlu emekliler için vaadini açıklayarak konuşmasını sonlandırdı: “Burada yaşayan emeklilere 1.500 TL her ay para ödeyecekmiş. ‘15 kat trilyonu halkıma, milletime vereceğim.’ diyor. Daha başka müjdeleri de var muhtemelen. Ben de dedim ki; ‘2 bin lira olsa olmaz mı?’ ‘bakacağız’ dedi. 15 katrilyonu alıyoruz, emekliye veriyoruz kardeşim!”