Kurbanlık Alışverişini Kredi Kartı ile Yapacaklar Dikkat! Diyanet'ten Uyarı Geldi! Kredi Kartıyla...

Kurban Bayramına az bir süre kala vatandaşların kafalarında soru işaretleri de artmaya devam ediyor. Özellikle nakit sorunu yaşayan birçok kişi kredi kartı ile kurbanlık alımına yöneldi. Peki, kredi kartı ile kurban alınır mı?

Kurbanlık Alışverişini Kredi Kartı ile Yapacaklar Dikkat! Diyanet'ten Uyarı Geldi! Kredi Kartıyla...

Kurban Bayramı için sadece sayılı günler kala bayrama yönelik birçok kişinin kafasını karıştıran yeni sorular da gündeme gelmeye devam ediyor. 2022 yılının ilk yarısında görülen yüksek enflasyon nedeniyle artan pahalılık kredi kartı kullanımlarının da yaygınlaşmasına neden oldu. Bu kapsamda birçok vatandaş bu bayram kredi kartı ile kurbanlık alışveriş yapmaya hazırlanıyor. Ancak dini açıdan kurban satın alırken de dikkat edilmesi gereken bazı hassas noktalar bulunuyor. Kurban satın alırken dikkat edilmesi gerekenler için Diyanet’te açıklama geldi.

Diyanet’ten Kurban Açıklaması Geldi!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaklaşan Kurban Bayramı’na yönelik önemli detaylar açıklandı. Kurban kesmek isteyenlerin, kurban satın alırken kredi kartı veya vadeli olarak işlem yapıp yapamayacağı sorusu merak ediliyor. Faiz unsuruna dikkat edilerek kurban alışverişlerinin yapılması gerekliliği ise dikkat çekiyor. Kredi kartı ile kurban alırken faiz işlememesi en temel kriter olduğu aktarıldı.

Kredi Kartı ile Kurbanlık Alınır Mı?

Kurbanlık Alışverişini Kredi Kartı ile Yapacaklar Dikkat! Diyanet'ten Uyarı Geldi! Kredi Kartıyla... - Resim : 1

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kredi kartı ile kurbanlık alınıp alınmayacağına dair açıklama geldi. Kurban kesmekle mükellef kişilerin, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabilecekleri gibi kredi kartı ile tek çekim veya vadeli olarak da alabilecekleri aktarıldı. Kurban bedelinin kredi kartı ile ödenmesinin kurbanın sıhhatine herhangi bir engel teşkil etmeyeceği ifade edildi. Ancak kredi kartı borcunun son ödeme tarihine kadar ödemesi ve faiz işlememesi en dikkat edilmesi gereken unsur olarak açıkladı. Kurban alırken vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmamakla beraber faizli işlem nedeniyle ayrı bir günahta söz konusu olacağının altı çizildi.

Kurbanda Hisse Nasıl Belirlenir?

Koyun ve keçinin sadece bir kişi adına kesilebileceğini aktaran Diyanet İşleri Başkanlığı, sığır ve mandanın ise bir 1 – 7 kişiye kadar ortak kurban olarak kesilebileceğini açıkladı. Faiz unsuruna dikkat ederek kredi kartı ile kurban alımı da yapılabiliyor.