Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Turanşah Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Turanşah'ı kim oynuyor?

Ali Ersan Duru, 19 Eylül 1984’te Ankara’da doğdu. Oyunculuk eğitimi aldıktan sonra birçok dizi ve filmde rol aldı. Son olarak “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” dizisinde Turanşah karakterini canlandırdı. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Turanşah Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Turanşah'ı kim oynuyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Turanşah Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Turanşah'ı kim oynuyor?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve izleyicilerden büyük ilgi gören “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” dizisinde, Selahaddin Eyyubi’nin kardeşi Turanşah’ı Ali Ersan Duru oynuyor. Peki, Ali Ersan Duru kimdir? Oyuncunun hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler haberimizde.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Turanşah Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Turanşah'ı kim oynuyor? - Resim : 1

Ali Ersan Duru kimdir?

Ali Ersan Duru, 19 Eylül 1984’te Ankara’da doğan bir sinema ve dizi oyuncusudur.

Ali Ersan Duru kaç yaşındadır?

Ali Ersan Duru, 2021 yılı itibariyle 37 yaşındadır.

Ali Ersan Duru nerelidir?

Ali Ersan Duru, babası Ankaralı, annesi Karadenizli olan bir oyuncudur.

Ali Ersan Duru hangi dizilerde oynadı?

Ali Ersan Duru, Başrolde Aşk, Yağmurdan Kaçarken, Bugünün Saraylısı, Gönül İşleri, Aşk Zamanı, Şahane Damat, Diriliş Ertuğrul, Kalbimin Sultanı, Sen Anlat Karadeniz, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi gibi dizilerde rol aldı.

Ali Ersan Duru hangi filmlerde oynadı?

Ali Ersan Duru, Çanakkale 1915 ve Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda filmlerinde oynadı.

Ankara’da doğdu, Eskişehir’de tiyatroya başladı

Ali Ersan Duru, 19 Eylül 1984 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Babası Ankaralı, annesi Karadenizlidir. Dört abisi vardır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Aynı dönem içinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nda amatör tiyatro hayatına başladı. Lisans eğitimi bittikten sonra oyunculuğu profesyonel anlamda yapmaya karar verdi ve İstanbul’a gelerek oyunculuk eğitimi almaya başladı. 2008 yılında Diyalog Sanat’ta anlatım ve iletişimde temel oyunculuk teknikleri dersleri aldı. Daha sonra Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’nda iki yıllık bir tiyatro eğitimi gördü. Bununla paralel olarak workshop’lara katıldı, diksiyon ve şan dersleri aldı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Turanşah Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Turanşah'ı kim oynuyor? - Resim : 2

Başrolde Aşk ile kamera karşısına geçti

Ali Ersan Duru, ilk olarak TRT 1’de yayınlanan “Başrolde Aşk” isimli sit-com ile profesyonel oyunculuk hayatına başladı. 2011 yılında “Lale Devri” dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2012 yılında Turgut Özakman’ın “Diriliş” adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan “Çanakkale 1915” adlı sinema filminde roman kahramanlarından Mehmed Ali’yi canlandırdı. 2013 yılında “Yağmurdan Kaçarken” adlı dizide Korkmaz rolünü üstlendi. Aynı yıl Refik Halit Karay’ın eserinden esinlenerek yazılan ve yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın yaptığı “Bugünün Saraylısı” adlı dizide Selçuk Yöntem, Nazan Kesal, Serhat Teoman, Cansu Tosun ile birlikte başrol oyuncusu oldu. 2014 yılında “Gönül İşleri” dizisinde rol aldı.

Şahane Damat’tan Diriliş Ertuğrul’a

Ali Ersan Duru, 2015 yılında “Aşk Zamanı” dizisinde Fikret karakterini oynadı. 2016 yılında yapımcılığını Osman Sınav’ın yaptığı “Şahane Damat” dizisinde Mehmet karakterine hayat verdi. 2018 yılında TRT 1’in sevilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"da Albastı Beybolat rolünü üstlendi. Aynı yıl “Kalbimin Sultanı” dizisinde Mahmut karakterini canlandırdı. 2019 yılında “Sen Anlat Karadeniz” dizisinde Ferhat rolüyle izleyici karşısına çıktı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Turanşah Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Turanşah'ı kim oynuyor? - Resim : 3

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nde Turanşah oldu

Ali Ersan Duru, 2021 yılında TRT 1’in yeni dizisi "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi"de Selahaddin Eyyubi’nin kardeşi Turanşah rolünü oynamaya başladı. Dizide, Turanşah’ın Kudüs’ü savunmak için verdiği mücadele anlatılıyor. Dizinin başrollerinde Gürkan Uygun, Baran Bölükbaşı, Sera Tokdemir, Burak Tamdoğan, Cemal Toktaş, Ekin Mert Daymaz, Ebru Şahin, Burcu Kıratlı gibi isimler yer alıyor.