Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Mansur Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Mansur'u kim oynuyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisindeki Mansur karakterini canlandıran Yıldırım Gücük, başarılı bir oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. Gücük, 1978 yılında Ankara’da doğmuş ve çocukluk yıllarından itibaren tiyatroya ilgi duymuştur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Gücük, birçok tiyatro, sinema ve televizyon yapımında rol almıştır. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Mansur Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Mansur'u kim oynuyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Mansur Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Mansur'u kim oynuyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Mansur karakteri, Selahaddin Eyyubi’nin en yakın arkadaşı ve savaşçısıdır. Mansur, Selahaddin’in yanında Kudüs’ün fethine katılmış ve ona sadık kalmıştır. Mansur, cesur, zeki ve fedakar bir kişiliğe sahiptir. Dizide Mansur’un hayatı, aşkı ve maceraları da izleyiciye sunulmaktadır.

Yıldırım Gücük’ün rol aldığı diğer yapımlar nelerdir?

Yıldırım Gücük, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi dışında da birçok yapımda rol almıştır. Gücük’ün rol aldığı bazı yapımlar şunlardır:

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Mansur Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Mansur'u kim oynuyor? - Resim : 1

Kurtlar Vadisi: Gücük, 2003-2005 yılları arasında yayınlanan ve büyük ilgi gören Kurtlar Vadisi dizisinde, Polat Alemdar’ın en yakın dostu ve yardımcısı olan Memati Baş karakterini canlandırmıştır. Gücük, bu rolüyle geniş bir hayran kitlesi kazanmıştır.
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Gücük, 2015 yılından beri devam eden ve mafya dünyasını konu alan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde, Hızır Çakırbeyli’nin sağ kolu olan İlyas Çakırbeyli karakterini oynamaktadır. Gücük, bu rolüyle de beğeni toplamaktadır.
Sultan Abdülhamid: Gücük, 2017-2020 yılları arasında yayınlanan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemini anlatan Sultan Abdülhamid dizisinde, Abdülhamid’in sadık yaveri olan Tahsin Paşa karakterini canlandırmıştır. Gücük, bu rolüyle de tarihi bir karaktere hayat vermiştir.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Mansur Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Mansur'u kim oynuyor? - Resim : 2
Yıldırım Gücük’ün seslendirdiği ünlü oyuncular kimlerdir?


Yıldırım Gücük, aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır. Gücük, pek çok ünlü oyuncunun Türkçe seslendirmesini yapmıştır. Gücük’ün seslendirdiği bazı ünlü oyuncular şunlardır:

Jason Statham: Gücük, aksiyon filmlerinin ünlü yıldızı Jason Statham’ın Türkçe sesi olmuştur. Gücük, Statham’ın rol aldığı The Transporter, Crank, The Expendables, Fast and Furious gibi filmlerde onun seslendirmesini yapmıştır.
Vin Diesel: Gücük, bir diğer aksiyon filmlerinin yıldızı Vin Diesel’in de Türkçe sesi olmuştur. Gücük, Diesel’in rol aldığı XXX, Riddick, Fast and Furious, Guardians of the Galaxy gibi filmlerde onun seslendirmesini yapmıştır.
Hugh Jackman: Gücük, ünlü Avustralyalı oyuncu Hugh Jackman’ın da Türkçe sesi olmuştur. Gücük, Jackman’ın rol aldığı X-Men, [The Prestige], [Les Miserables], [The Greatest Showman] gibi filmlerde onun seslendirmesini yapmıştır.