Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi İbrahim Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi İbrahim'i kim oynuyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Selahaddin Eyyubi’nin yol arkadaşı ve Gaziler Teşkilatı’nın cesur bir askeri olan İbrahim karakterine hayat veren Alou Traore, aslen Malili bir futbolcudur. Traore, yıllardır Türkiye’de yaşamakta ve tarihi dönemsel dizilerde rol almaktadır. 2021 yılında Türk vatandaşı Esme Traore ile evlenen Alou Traore, dizideki rolüyle dikkat çekmektedir.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi İbrahim Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi İbrahim'i kim oynuyor?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, 12. yüzyılda Haçlı istilalarına karşı mücadele eden ve Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan Selahaddin Eyyubi’nin hayatını konu alıyor. Dizide Selahaddin Eyyubi’yi Uğur Güneş, Süreyya’yı Dilin Döğer, Nureddin Zengi’yi Mehmet Ali Nuroğlu, Turanşah’ı Ali Erşan Duru, Melike’yi Ekin Türkmen, Viktoria’yı Tuvana Türkay, Gabriel’i Murat Han, Zümrüt’ü Buse Varol, Necmeddin Eyyub’u Seda Yıldız, Berra’yı Ece Özdikici, Şirkuh’u Sezgin Erdemir, Ahmed’i Doğan Bayraktar, Pars’ı Özgür Cem Tuğluk, Mansur’u Yıldırım Gücük, Baldvin’i Kaan Uluca, Esma’yı Sezgin Uzunbekiroğlu, Ali’yi Baran Andıç ve İbrahim’i Alou Traore canlandırıyor12. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Alou Traore, İbrahim karakteriyle izleyicilerin ilgisini çekiyor. Peki, Alou Traore kimdir? Alou Traore’nin hayat hikayesi nedir? İşte merak edilenler:

Alou Traore’nin futbolculuk kariyeri


Alou Traore, 1990 yılında Mali’nin başkenti Bamako’da doğdu. Futbola küçük yaşlarda başlayan Traore, Mali’nin önemli kulüplerinden Djoliba AC’de forma giydi. 2010 yılında Türkiye’ye gelerek Konya Şekerspor’a transfer oldu. Burada bir sezon oynadıktan sonra 2011 yılında Kocaeli Birlikspor’a geçti. 2012 yılında ise Kırıkhanspor’a kiralandı. 2013 yılında Kocaeli Birlikspor’a geri dönen Traore, 2014 yılında ise Körfez İskenderunspor’a transfer oldu. 2015 yılında ise futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi İbrahim Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi İbrahim'i kim oynuyor? - Resim : 1

Alou Traore’nin oyunculuk kariyeri


Futbolculuk kariyerini bıraktıktan sonra oyunculuğa yönelen Alou Traore, tarihi dönemsel dizilerde çeşitli roller üstlendi. 2016 yılında Diriliş Ertuğrul dizisinde bir Moğol askeri, 2017 yılında Payitaht Abdülhamid dizisinde bir Sudan askeri, 2018 yılında Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde bir İngiliz askeri, 2019 yılında Kurşun dizisinde bir Afrikalı asker, 2020 yılında Barbaroslar dizisinde bir Cezayirli korsan ve 2021 yılında Kuruluş Osman dizisinde bir gladyatör savaşçısı rolünde oynadı[3][3]. 2022 yılında ise Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Selahaddin Eyyubi’nin yol arkadaşı ve Gaziler Teşkilatı’nın cesur bir askeri olan İbrahim karakterine hayat vermeye başladı. Dizideki rolüyle beğeni toplayan Alou Traore, Türk dizi tarihinin ender görülen örneklerinden biri olarak ön plana çıktı1.

Alou Traore’nin aile hayatı

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi İbrahim Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi İbrahim'i kim oynuyor? - Resim : 2
Alou Traore, 14 Temmuz 2021 tarihinde Türk vatandaşı Esme Traore ile dünya evine girdi. Çiftin nikah törenine yakın arkadaşları ve aileleri katıldı. Alou Traore, evliliğiyle ilgili olarak “Türkiye’ye geldiğimde hayatım değişti. Burada çok güzel insanlarla tanıştım. Esme ile tanıştığımızda birbirimize aşık olduk. O benim hayatımın kadını. Onunla evlenmekten çok mutluyum” dedi[3][3]. Alou Traore, Instagram’da @aloutraore_official hesabından paylaşımlar yapmaktadır. Hesabında 5 bin 500’den fazla takipçisi bulunmaktadır4.


Alou Traore kaç yaşındadır?

Alou Traore, 1990 yılında doğduğu için 2023 yılı itibariyle 33 yaşındadır.

Alou Traore nerelidir?

Alou Traore, Mali’nin başkenti Bamako’da doğmuştur.

Alou Traore hangi dizilerde oynamıştır?

Alou Traore, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Mehmetçik Kut’ül Amare, Kurşun, Barbaroslar, Kuruluş Osman ve Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizilerinde oynamıştır.

Alou Traore hangi takımlarda oynamıştır?

Alou Traore, Djoliba AC, Konya Şekerspor, Kocaeli Birlikspor, Kırıkhanspor ve Körfez İskenderunspor takımlarında oynamıştır.

Alou Traore evli midir?

Alou Traore, 2021 yılında Türk vatandaşı Esme Traore ile evlenmiştir.