Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Fatma Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Fatma'yı kim oynuyor?

Zeynep Kumral, 9 Nisan 1975’te İstanbul’da doğan başarılı bir tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Son olarak Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Fatma karakterini canlandıran Kumral, oyunculuk kariyerine 16 yaşında başlamıştır. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Fatma Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Fatma'yı kim oynuyor? işte merak edilenler...

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Fatma Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Fatma'yı kim oynuyor?

Zeynep Kumral, son dönemin popüler dizilerinden biri olan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’de Fatma rolüyle izleyicilerin beğenisini kazanmıştır. Fatma, Selahaddin Eyyubi’nin annesi olan ve ona destek olan güçlü bir kadındır. Zeynep Kumral, bu rolüyle hem oyunculuk yeteneğini hem de tarihi bir karaktere hayat vermenin zorluğunu göstermiştir. Peki, Zeynep Kumral kimdir? İşte, Zeynep Kumral’ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Fatma Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Fatma'yı kim oynuyor? - Resim : 1

Zeynep Kumral’ın Eğitimi ve Tiyatro Kariyeri

Zeynep Kumral, 9 Nisan 1975’te İstanbul’da doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Tiyatro kariyerine 16 yaşında Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Eğitmenliğinde kursiyer olarak başlamıştır. İzmir, Bursa ve İstanbul Devlet Tiyatroları bünyesinde sözleşmeli sanatçı olarak çalışmıştır. Ayrıca, yaratıcı drama eğitmenliği ve oyuncu koçluğu da yapmıştır. Rol aldığı bazı tiyatro oyunları şunlardır:

Dans Eden Eşek
Mahkum Çocuk
Kral Lear
Külhanbeyi Müzikali
Bremen Mızıkacıları

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Fatma Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Fatma'yı kim oynuyor? - Resim : 2
Zeynep Kumral’ın Dizi ve Sinema Kariyeri

Zeynep Kumral, ilk dizi oyunculuk deneyimini 1999 yılında Ayrılsak da Beraberiz dizisiyle yaşamıştır5. Daha sonra, Meryem, Sevdam Alabora, Son Yaz Balkanlar 1912, Koyu Kırmızı, Şüphe, Düğün Şarkıcısı, Paramparça Aşklar ve Sağır Oda gibi dizilerde rol almıştır6. 2017 yılında, Çukur dizisinde Nedret Koçovalı karakterini canlandırmıştır7. Bu rolüyle büyük beğeni toplayan Kumral, 2018 yılında Avlu dizisinde Canan Kervancıoğlu’nu oynamıştır. 2020 yılında, Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Müjgan karakterine hayat vermiştir. 2021 yılında, Benim Hayatım dizisinde Zehra rolünde oynamıştır. 2023 yılında ise, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Fatma rolünü üstlenmiştir. Kumral, ayrıca Gölgesizler adlı sinema filminde de rol almıştır.

 

Zeynep Kumral kaç yaşında?

Zeynep Kumral, 9 Nisan 1975 doğumlu olup, 48 yaşındadır.


Zeynep Kumral nereli?

Zeynep Kumral, İstanbul doğumludur.


Zeynep Kumral boyu ve kilosu kaç?

Zeynep Kumral, 1.64 cm boyunda ve 50 kg ağırlığındadır.


Zeynep Kumral evli mi?

Zeynep Kumral, hakkında evlilik veya ilişki durumuyla ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.


Zeynep Kumral hangi burç?

Zeynep Kumral, koç burcudur.


Zeynep Kumral sosyal medya hesapları neler?

Zeynep Kumral, Twitter’da @zeynepkumral adlı hesabı kullanmaktadır. Ayrıca, resmi web sitesi zeynepkumral.com’dur.