Kredi ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bu Detayı Herkes Atlıyor! İlk 2 Yıl Sadece İki Katı!

Bankaların kredi ve kredi kartlarını kullanan herkesi ilgilendiren yeni bir detay ortaya çıktı. Bu detaya göre kredi kartı sahiplerinin limitler konusunda yapacağı bu işlem avantaj sağlayacak. İşte ayrıntılar…

Kredi ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bu Detayı Herkes Atlıyor! İlk 2 Yıl Sadece İki Katı!

Türkiye’de özellikle son dönemde artan nakit ihtiyaçları için vatandaşların banka kredi ve kredi kartlarına yönelimi de arttı. Artan harcama tutarları nedeniyle kredi kartı sahipleri, limitleri artırmanın yollarını aramaya devam ediyor. İlgili yasalar kapsamında limiti kayıtlı gelirinin 4 katı ile sınırlı olarak belirlenmiştir. Ek gelir beyanında bulunanlar ise bu limitin de üzerinde işlem yapabiliyor. Kredi kartı ve kredi için başvuru yapacakları kredi notu ise en önemli kriter olarak değerlendiriliyor.

İlk Yıl Gelirin 2 Katı Olarak Belirlendi!

Kredi ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bu Detayı Herkes Atlıyor! İlk 2 Yıl Sadece İki Katı! - Resim : 1

Kredi kartının amacına uygun şekilde kullanımı ile vatandaşlara birçok kolaylık sağlanıyor. Kartın kullanım özgürlüğü ise limitlerle sınırlandırılıyor. Banka ve kart limiti belirlenirken farklı bir çok kriter dikkate alınıyor. Limitlerin belirlenmesinde ise temel unsur kişinin aylık geliri oluyor. İlk defa kredi kartı alanlara ilk yıl sadece belgeli gelirin en fazla 2 katı kadar kredi kartı limiti tanımlanıyor. Kredi kartı kullanacakların limitlerinin belirlenmesinde ayrıca kredi notu da etkili bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Kartı Alabilir?

Kredi notu riskli seviyelerde olan banka müşterilerinin kredi veya kredi kartı gibi bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanmalarının önünde de bazı engeller oluşuyor. Kredi notu düşük olanların yapacakları kart başvuruları için ret cevabı gelme olasılığı bu yönüyle yüksek. Kredi notu düşük olanların bu hizmetten yararlanmak için en çok işlem yaptıkları bankaları tercih etmeleri öneriliyor.

Kredi limiti düşük olanların hiçbir şekilde kredi kartı talepleri onaylanmıyorsa bir yöntem daha bulunuyor. Gözden kaçan bu detaya göre kredi kartı başvurusu onaylanmayanların bloke teminatlı (rehin sözleşmesi) yöntemi ile kredi kartı almaları mümkündür. Banka şubelerinden başvuru yapılarak bu yöntem ile kredi kartı hizmetlerinden yararlanılması da sağlanmaktadır. Limitler ise herkes için değişiklik gösterecektir.

Etiketler: kredi kartı