Kredi kartınızın asgari tutarını ödüyorsanız dikkat! Borcunuzun en alt tutarını ödediğinizde...

Kredi kartı borcunun asgari tutarını ödemeyi kendine alıştırmış olanlar bu haberi okuyunca çok pişman olacak. Her ay kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödediğinizde yıl sonunda bakın sizi ne ibi bir sürpriz bekliyor?

Kredi kartınızın asgari tutarını ödüyorsanız dikkat! Borcunuzun en alt tutarını ödediğinizde...

Banka hesabı olan ve düzenli olarak kredi kartı kullananların endişelenmesi gereken bir bilgi ortaya çıktı. Düzenli olarak kredi kartı kullanımızın sonucunda bir sonraki ay kullandığınız borcun asgari tutarını ödemeniz sonucunda kredi kartınızın kullanımıyla alakalı büyük problemler ortaya çıkıyor. Düzensiz ödemeler ve kredi kartının asgari tutarının ödenmesi durumunda kredi kartınızın içerisinde kalan borç, kredi kartınızın limitini esir alırken aynı zamanda borcun faize binmesine neden oluyor. Bu durumun sürekli olarak tekrar etmesi de elbette banka kredi puanınızın da düşmesine neden oluyor. Bu durum itibarıyla kredi kartı borcunun zamanında ve tam manasıyla ödenmesi büyük önem arz ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aldığı kararlar noktasında konuya dair çok daha farklı taptırımların olacağına dair bir bilgi gelirken, konuya dair tüm detayları haberimizin detayından bulabilirsiniz...

Bankalararası Kart Merkezinin Verileri Bir Hayli Arttı!

BKM'nin yayınladığı veriler sonucunda son 5 yılda kredi kartı kullanan kişilerin sayısı 27 milyon adetlik bir artış yaşandığı noktasında olurken, yaşanılan artışın en çok salgın sürecinde yaşandığı belirlendi. 2020 ve 2021 yılında kredi kartı kullanan kişilerin sayısında büyük bir artış yaşanırken bu artış sonucunda da pek çok yüklü meblağlar da borçla edinmeye başladı. Türkiye genelinde yapılan araştırmalar sonucunda her kişinin cebinde en az 2 adet kredi kartı bulunurken bu kredi kartlarının borçlarının da bir hayli yüksek olduğu belirlendi. 

Kredi Kartının Borcunun Sürekli Olarak En Alt Limiti Ödenirse Ne Olur?

  • Kredi kartının borcunun sürekli olarak asgari tutarının ödenmesi borcunuza faiz yüklenerek çok daha fazla borç sahibi olmanıza neden olurken aynı zamanda bankaya olan kredi skorunuzun düşmesine de neden olmaktadır.
  • Düzenli olarak kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödemeniz ana borcunuzun yükselmesine neden olurken aynı zamanda kredi akdiniz yükselmesine sebep olmaktadır. Bu durumun kontrol altında tutulmaması da haliyle bankaya çok daha yüksek meblağlarda borçlanmanıza neden olacaktır.
  • Sadece asgari tutarın ödenmesi durumunda ödenmeyen borç tutarı tutulur ve harcayabileceğiniz tutar sadece asgari tutara çekilir.
  • Bir yıl içerisinde 3 kez asgari tutarının ödenmesinin gecikmesi durumunda kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari tutarın ödenmemesi durumunda ise kredi kartı direkt olarak kapatılır. Kapatılmış olan kredi kartının tekrar açılması için dönem borcunun direkt olarak ödenmesi gerekmektedir.