Kocaeli, Düzce, İstanbul Sakarya ve Yalova İçin Toplu Uyarı Geldi: Bu Eylem İçin Doğru Zaman Değil!

Marmara bölgesinde bulunan Yalova, Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Düzce illerinde öne çıkan bir uyarı yayınladı. Söz konusu bölgelerde yaşayan halka yönelik olarak, "Bu dönemde çamaşır kurutmak için uygun bir zaman değil" şeklinde bir uyarıda bulunuldu. Bu uyarıya sebep olan olay neydi? İşte detaylar…

Kocaeli, Düzce, İstanbul Sakarya ve Yalova İçin Toplu Uyarı Geldi: Bu Eylem İçin Doğru Zaman Değil!

Meteorolojik kaynaklar, Marmara bölgesinde bulunan Yalova, Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Düzce illerinde dikkat çekici bir uyarı yayınladı. Söz konusu illerde yaşayan halka yönelik olarak "Şu dönemde çamaşır kurutmak için uygun bir zaman değil" şeklinde bir uyarıda bulunuldu. Buna sebep olarak, bölgede etkili olan Arabistan tozu ve yüksek nem seviyelerinin, çamaşırların istenilen şekilde kurumasını engellediği belirtildi.

Zaten sıcak hava dalgalarıyla mücadele eden Türkiye, şimdi de Arabistan üzerinden gelen toz bulutlarıyla başa çıkmak durumunda. Bugün itibariyle, Antalya üzerinden ülkemize giriş yapan bu toz bulutlarının, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Sakarya ve Düzce gibi illerimize de ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

ÖZELLİKLE BU İLLER İÇİN ÖNEMLİ UYARI VAR

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik önemli bir uyarı yapıldı. Kocaeli, Yalova, İstanbul, Sakarya ve Düzce gibi illerde ikamet eden vatandaşlara, çamaşır yıkamama konusunda dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

YIKANSA DAHİ KURUMAYACAK!

Hava Forum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul'da çamaşır yıkamak için doğru zaman değil... Çünkü hem hafif Arabistan tozu var hem de nem var. Çamaşırı assan kurumaz, sürekli kontrol edersiniz çamaşır kurumadıkça strese girersiniz..." 

Kocaeli, Düzce, İstanbul Sakarya ve Yalova İçin Toplu Uyarı Geldi: Bu Eylem İçin Doğru Zaman Değil! - Resim : 3

Etiketler: hava durumu