Kırmızı alarm verildi AFAD mesaj gönderdi Tüm İstanbullular güne felaketle uyanacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesi için uyarılarını peş peşe sıraladı. Tüm İstanbul'da bayramın 2. günü yaşanacak olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyardı.

Kırmızı alarm verildi AFAD mesaj gönderdi Tüm İstanbullular güne felaketle uyanacak!

Yurdun kuzeyi ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava etkili olurken Marmara, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağışların görüleceği belirtilirken batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyonkarahisar'da yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer yerlerde az bulutlu ve açık bir havanın görüleceği belirtilirken yağışların sabah saatleri itibariyle Tekirdağ, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak aktarıldı. İşte güncel hava durumu tahmin raporu…

Kırmızı alarm verildi AFAD mesaj gönderdi Tüm İstanbullular güne felaketle uyanacak! - Resim : 1
HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerinde azalacağı belirtilirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı. Sıcaklıkların genelde mevsim normallerinde seyredeceği belirtilirken rüzgarın genellikle batı ve kuzey, Batı Akdeniz kıyıları ile birlikte Güneydoğu bölgelerinde batı ve güney batı yönünden hafif ara sıra orta kuvvetli eseceği aktarıldı.

Kırmızı alarm verildi AFAD mesaj gönderdi Tüm İstanbullular güne felaketle uyanacak! - Resim : 2
METEOROLOJİ O ŞEHİRLERİ UYARDI

Sabah saatleri itibariyle yağışların Tekirdağ, İstanbul'un kuzey ve Doğu kesimleri ile birlikte Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı vurgulandı. Yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği aktarıldı.