Kart kullanıcıları dikkat: Limit yükseltme hakkınız var! En az bir yıldır...

Piyasaların yukarı yönlü hareketlerinin sebep olduğu nakit ihtiyacı, vatandaşların büyük bir bölümünü kredi kartı kullanımına yönlendirdi. Bu noktada vatandaşlar, kredi kartı limitlerini nasıl arttırabileceklerini ve hali hazırda kredi notu düşüklüğü yaşarken nasıl kredi kartı sahibi olunabileceğini araştırmaya devam ediyorlar.

Kart kullanıcıları dikkat: Limit yükseltme hakkınız var! En az bir yıldır...

Bir süredir birçok faktör çerçevesinde yukarı yönlü hareketler sergileyen ve zaman zaman da hareketlerine hız kazandıran ekonomi piyasaları, gündelik hayat şartlarının giderek ağırlaşmasına sebep oldu. Türk Lirası’nın değer kaybı yaşamasının yanı sıra artan enflasyon da vatandaşların alım güçlerini düşürerek, nakde olan ihtiyaçların artmasına yol açtı.

Yeni dönem ile birlikte vatandaşların maaşlarını iyileştirmek adına pek çok adım atılmış olsa da her yeni günde artmaya devam eden enflasyon, yapılan maaş zamlarının kısa süre içerisinde erimesine sebep oldu. Gündelik ihtiyaçlarını, sabit giderlerini ve diğer ödemelerini yapabilmek adına nakde olan ihtiyaçları artmış olan vatandaşlar, bankaların kredi kartı hizmetlerinden destek almaya başladılar. Bu noktada ihtiyaçların karşılanabilmesi adına kredi kartının yüksek limitli olması, önemli bir konu başlığı haline geldi. Ayrıca, kredi notu düşüklüğü, düzenli gelire sahip olunmaması ve kara liste varlığı bazı vatandaşların kredi kartı başvurularının red edilmesine ve bütçelerin iyiden iyiye sıfırlanmasına sebep oldu.

Ekonomi piyasalarının vatandaş bütçesine bu denli etki etmesinden sonra kredi kartı kullanımının giderek artması, kredi kartı limitleri konusunda vatandaşların sahip oldukları yasal hakların gündeme gelmesini sağladı. Bu noktada yapılan açıklamalar hali hazırda kredi kartı kullanıcısı olan vatandaşların limitlerinin ne olması gerektiğine ve kredi kartı başvurusu çeşitli sebeplerden ötürü onaylanmayan vatandaşların da nasıl kredi kartı sahibi olabileceklerine ışık tutmuş oldu.

Kredi Kartı Başvurusu Onaylanmayanlar Ne Yapmalı?

Kredi kartı başvurusu onaylanmayan tüketiciler, teminat karşılığı kredi kartı hizmeti sunan bankalara başvuruda bulunabilirler. Bu esnada da başvurunun olumsuz sonuçlanmasına sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik adımlar atılmalıdır.

İlk Kredi Kartının Limiti En Fazla Ne Kadar Olabilir?

Kart kullanıcıları dikkat: Limit yükseltme hakkınız var! En az bir yıldır... - Resim : 1

Başvurulan ve onaylanan ilk kredi kartının limiti, beyan edilen gelir belgesinde yer alan tutarın iki katı kadar olmalıdır.

Devamlı Kullanılan Kredi Kartının Limiti Nasıl Arttırılır?

İlk yılını tamamlamış olan kredi kartlarının limiti, onay verilmesi durumunda banka tarafından otomatik olarak yükseltilebilmektedir. Yeni limit, düzenli gelirin 4 katına kadar tanımlanabilir.

Etiketler: kredi kartı