İYİ Parti’den İmamoğlu ve Yavaş’a şok! Akşener’in “Yürekli olamadılar” sözleri hatırlatıldı

İYİ Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarını göstereceğini açıkladı. Bu kararla İYİ Parti, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın arkasında durmayacağını net bir şekilde ortaya koydu. Bu kararın ardından akla gelen ilk soru, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçim yenilgisinin hemen sonrasında iki isme yönelik “Yürekli olamadılar” sözleri oldu.

İYİ Parti’den İmamoğlu ve Yavaş’a şok! Akşener’in “Yürekli olamadılar” sözleri hatırlatıldı

31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarını çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek vermeyeceğini de resmen ilan etti. Bu kararla İYİ Parti, iki ismin yolunu açmak için fedakarlık yaptığını söyleyen ancak seçimleri kaybettikten sonra “Yürekli olamadılar” diyen parti lideri Meral Akşener’in sözlerini hatırlattı. 

İYİ PARTİ’DEN YEREL SEÇİMDE SÜRPRİZ KARAR

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), bu akşam yaptığı toplantı sonrasında 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde stratejisini açıkladı. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarını belirleyeceklerini duyurdu. Bu kararla İYİ Parti, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yeniden destek vermeyeceklerini de ortaya koydu. Siyaset gündemine bomba gibi düşen seçim kararı, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar” sözlerini hatırlattı.

81 İLDE KENDİ ADAYLARINI BELİRLEYECEKLER

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlere ilişkin son kararlarını kamuoyuyla paylaştı. Zorlu, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarımızın, teşkilatlarımızın kendi görüşleri yanı sıra aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerine dönük belirlenmesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA DESTEK YOK

Parti Sözcüsü, “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu desteklenecek mi?” sorusuna ise, “Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan bağımsız bir şekilde metni okuduğunuzda her şey çok açık. İnşallah İYİ Parti yerel seçimlerin yükselen yıldızı olacak” yanıtını verdi.

AKŞENER’İN SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Ankara siyasetinde de konuşulan yerel seçim kararı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kaybedilen seçimlerin sonrasında İmamoğlu ve Yavaş’a yönelik sözlerini akıllara getirdi. Akşener şöyle demişti; “Yüce Türk milletinden ve sizlerden özür diliyorum. Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Türk milletinden, sizlerden özür diliyorum. Allah’ım şahittir ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar.”