İstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar olabilir. Aman dikkat saatler kaldı..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege bölgelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. İstanbul Valiliği ve AKOM da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar olabilir. Aman dikkat saatler kaldı..

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağış, bugün aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah ilk saatlerden itibaren batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara bölgesinde İstanbul dahil Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile Kıyı Ege’de İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor1. Yağışların yarın akşam saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.

İstanbul’da Hava Sıcaklığı Kaç Derece Olacak?

İstanbul’da bugün hava sıcaklığı 17 derece olarak ölçüldü. Yarın ise yağışlı havanın etkisiyle sıcaklık 15 dereceye düşecek. Salı günü yağışın yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakmasıyla sıcaklık tekrar 17 dereceye yükselecek2.

Antalya’nın Doğusu İçin de Kuvvetli Yağış Uyarısı Var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-80 kg/m2) olacağını tahmin ediyor3. Yağışların, Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz’de Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in doğusunda (Zonguldak-Sinop) rüzgarın yarın akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğini tahmin ediyor4. Fırtınanın, Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar olabilir. Aman dikkat saatler kaldı.. - Resim : 1

Etiketler: hava durumu, meteoroloji