İstanbul, Sivas, Trabzon, Hatay Türkiye'nin en sinirli illeri belli oldu: Birinci sıra şaşırtmadı! Peki, sizin iliniz kaçıncı sırada?

Bir online platformda 22 bin üye arasında yapılan bir araştırma sonucunda, Türkiye'nin sinir haritası çıkarıldı. Türkiye genelinde en sinirli iller sıralamasında, özellikle Karadeniz bölgesi ve Trabzon'dan katılanlar (hem kadınlar hem erkekler) oldukça sinirli bir profil çiziyor. Araştırmada yer alan 15 soruyla, Türkiye'nin en sinirli illeri arasında ilk 10'da hangi illerin olduğuna göz atalım mı? Peki sizin iliniz hangi sırada?

İstanbul, Sivas, Trabzon, Hatay Türkiye'nin en sinirli illeri belli oldu: Birinci sıra şaşırtmadı! Peki, sizin iliniz kaçıncı sırada?

Karadeniz insanlarının, özellikle Trabzonlular'ın (kadın-erkek) çok sinirli bir yapıya sahip olduğu söylenir. Yapılan 15 soruluk bir testte, Türkiye'nin en sinirli illeri arasında ilk 10'da bakın hangi iller var?

İstanbul, Sivas, Trabzon, Hatay Türkiye'nin en sinirli illeri belli oldu: Birinci sıra şaşırtmadı! Peki, sizin iliniz kaçıncı sırada? - Resim : 1

Bir internet sitesi üzerinde 22 bin üye ile gerçekleştirilen test sonucunda Türkiye'nin sinir haritası açıklandı. Türkiye'de en sinirli iller sıralamasında Trabzonlu vatandaşlar, Trabzon'un kaçıncı sırada yer aldığını merak etmeye başladı.

Trabzon'un sinirli iller sıralamasında kaçıncı sırada yer aldığını ya da almadığını belirtmeden önce Trabzon genel olarak sinirli bir il midir? Öyleyse sinirlilik nedeni nedir, bir bakalım..

Öncelikle büyükşehirde yaşayan insanların diğer illerde yaşayan kişilere göre sinirli olması çok daha fazla rastlanan bir olay. Düşünecek olursak, büyükşehrin trafiği, nüfusunun kalabalık olması, bir yerden bir yere giderken yolda uzunca kaybedilen zamanlar derken bu durumlar haliyle küçük şehirde yaşayan kişilere kıyasla büyük şehirde yaşayan vatandaşların daha sinirli olmasına neden oluyor.

İstanbul, Sivas, Trabzon, Hatay Türkiye'nin en sinirli illeri belli oldu: Birinci sıra şaşırtmadı! Peki, sizin iliniz kaçıncı sırada? - Resim : 2

TRABZONLULAR SİNİRLİ Mİ, NEDEN?

Türkiye'de dalgalı denizi, çetin coğrafya ve zorlu iklimde yaşayan Karadeniz insanı sert mizaçlı ve öfkeli yapılarıyla biliniyor. Coğrafya ve iklim şartlarıyla uyumlu zor ve hırçın karakterleri ile tanınan Karadenizlilerin aslında net tavır ve tutumlu olmaları dolayısıyla bu da öfkeli algısı oluşturuyor.

NET TAVIR VE TUTUMLU OLMALARI..

Coğrafyası ve iklim şartlarıyla uyumlu zor ve hırçın karakterleri ile tanınan Karadeniz insanının bir kısmı öfkeli olduğu algısını kabul etmezken, bir kısmı da öfkeli ve sert tavırlı olduklarını kabul eder ama dışardan gelen insanlara karşı oldukça misafirperver, anlayışlı, kapısı ve sofrası herkese açık olduklarını, dışarıya yanlış ifade edildiklerini de belirtirler.

Konuya bilimsel açıklık getirmek adına, 22 bin üyesi olan bir internet sitesinde yapılan test sonucu, Türkiye'nin en sinirli 10 ili belirlendi. Trabzon, yapılan 15 soruluk bu testte ilk 10'a bile giremedi.

İstanbul, Sivas, Trabzon, Hatay Türkiye'nin en sinirli illeri belli oldu: Birinci sıra şaşırtmadı! Peki, sizin iliniz kaçıncı sırada? - Resim : 3

BİRİNCİ SIRADA O İL YER ALDI!

Gelelim sonuca! Türkiye'nin en sinirli illeri sıralamasında ilk sırayı Sivas aldı. 15 sorudan oluşan test sonucunda ortaya çıkan sonuçlara göre Testi çözen her yüz Sivaslı'nın 64'ünün testte asabi yanıtlar verdiği görüldü. Sıralamada ilk sırayı Sivas alırken Sivas'ı yüzde 50 ile Aydın, yüzde 43 ile Çanakkale yüzde 30 ile Balıkesir, yüzde 29 ile İzmir takip ediyor. Tekirdağ'ı yüzde 60 ile Samsun, yüzde 56 ile Eskişehir, yüzde 53 ile Hatay, yüzde 52 ile Ankara takip etti.

İstanbul, Sivas, Trabzon, Hatay Türkiye'nin en sinirli illeri belli oldu: Birinci sıra şaşırtmadı! Peki, sizin iliniz kaçıncı sırada? - Resim : 4

Testi çözen her yüz İstanbullu’dan 31'inin sorulara asabi yanıtlar verdiği görülürken Ankaralılar’ın ise yüzde 25'inin sinirli olduğu test sonucu ile ortaya çıkmış oldu. Test sonuçları doğrultusunda erkekler yüzde 3'lük farkla kadınlardan daha sinirli olduğu görüldü. Ayrıca testte göze çarpan bir diğer sonuç ise insanların yaşlandıkça sakinleştiği sonucuna varılmasını sağladı.