İhtiyaç sahipleri müjde! E-Devlet üzerinden başvuruna gıda yardımı yapılacağı duyuruldu

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan enflasyon tüm vatandaşların ceplerini zorlarken ihtiyaç sahiplerinin geçimini sağlaması ise neredeyse imkansız hale geldi. Bu nedenle devlet tarafından yapılan yardım haberlerini bekleyen ihtiyaç sahipleri müjde! E-Devlet üzerinden başvuru yaparak bu ödemeden faydalanmanız mümkün. İşte detaylar..

İhtiyaç sahipleri müjde! E-Devlet üzerinden başvuruna gıda yardımı yapılacağı duyuruldu

İhtiyaç sahipleri müjde! E-Devlet üzerinden başvuruna gıda yardımı yapılacağı duyuruldu: Türkiye'de son zamanlarda yaşanan enflasyon tüm vatandaşların ceplerini zorlarken ihtiyaç sahiplerinin geçimini sağlaması ise neredeyse imkansız hale geldi. Bu nedenle devlet tarafından yapılan yardım haberlerini bekleyen ihtiyaç sahipleri müjde! E-Devlet üzerinden başvuru yaparak bu ödemeden faydalanmanız mümkün. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bu yardımlardan yararlanabilmek için öncelikle ihtiyaç sahibi olmanız gerekmektedir. Bunun yanında gıda yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların engelli, kronik hastalığa sahip, işsiz ve gelirinin olmaması gibi şartlar aranmaktadır. Bu kategori içerisinde yer alan vatandaşlar gıda yardımı için başvuruda bulunabilir. Peki başvuru nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlamış olduğu gıda yardım paketi adlı ilanı inceledikten sonra e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir. E-Devlet şifrenizle kişisel kimliğinizi doğruladıktan sonra şu adımlar ile gıda yardımı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz:

1.adım: E-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra 'Hizmet Ara' kısmına Vakıflar Genel Müdürlüğü' yazarak ara kutucuğuna tıklayarak başvuru yapacağınız ilanı bulmalısınız.

2.adım: Gıda yardımından faydalanmak için bu alanda yer alan başvuru formundaki bütün kişisel bilgilerinizi doğrulayarak kaydedin. 

3.adım: Başvurunuzu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu onayladığınız takdirde başvurunuz alınmış olacaktır. 

Eğer istenilen şartları sağlıyorsanız kısa süre sonra başvurunuz kabul edilecektir. Böylece gıda yardımından faydalanmanız mümkün olacaktır. Vakıflar Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu bu gıda yardımından ihtiyaç sahibi ailelerden sadece bir üye başvuruda bulunabilir. Aynı aileden birden fazla kişi başvuruda bulunursa bu kısa sürede tespit edilmektedir.

Etiketler: gıda yardımı