Halkbank, rakiplerine resmen meydan okudu! Taşıt kredisinde faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar düşürdü! Üstelik geri ödemelerde üç aya kadar erteleme var!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının ardından düşmesi beklenen taşıt kredilerinde ilk indirim hamlesi Halkbank’tan geldi. Faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar düşüren Halkbank, taşıt kredisi şartlarını açıkladı.

Halkbank, rakiplerine resmen meydan okudu! Taşıt kredisinde faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar düşürdü! Üstelik geri ödemelerde üç aya kadar erteleme var!

Son zamanlarda tedarik zinciri krizinden çip üretimi sıkıntısına kadar pek çok sorun ile boğuşmaya başlamış olan otomotiv sektöründe hem sıfır hem de ikinci el araç piyasasında otomobil fiyatları arka arkaya zamlar ile buluşmaya başladı. Bu zamlara karşılık taşıt kredisine sığınan otomobil alıcıları, yüksek taşıt kredileri nedeniyle otomobil alımlarını bir süredir erteliyordu. Otomobil almak isteyenlere müjde Halkbank’tan bugün geldi.

Bir kamu bankası olması nedeniyle ihtiyaç kredilerinden taşıt kredilerine kadar tüm kredi paketleri çeşitlerinde özel bankalardan daha düşük faiz oranlarını sunan bankalar arasında yer alan Halkbank, kasım ayı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının da etkisiyle taşıt kredisi faizlerinde indirime gitti. İki ayrı taşıt kredisi sunmaya başlamış olan Halkbank, taşıt kredilerinde geri ödeme planlarını da değiştirdi.

HALKBANK, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Halkbank, rakiplerine resmen meydan okudu! Taşıt kredisinde faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar düşürdü! Üstelik geri ödemelerde üç aya kadar erteleme var! - Resim : 1

Taşıt kredisi çekecek olan vatandaşlara faiz indirimi ile çağrıda bulunan Halkbank, sıfır kilometre araçlar için taşıt kredilerinin faiz oranlarını yüzde 1,63’e; ikinci el araçların taşıt kredilerinde faiz oranlarını ise yüzde 1,65’e kadar indirdi. 48 aya kadar vade olanağı sunan Halkbank, taşıt kredilerinde eşit, artan ya da azalan taksitli gibi ödeme planlarını da devreye soktu. Tüm bu avantajların yanı sıra ödeme erteleme olanağı da tanıyan Halkbank, taşıt kredilerinde iki ay geri ödeme erteleme sunacağını duyurdu. Öte yandan sıfır kilometre bir araç için çekilecek 100 bin TL kredinin bu şartlar altında minimum 3 bin 285 lira 11 kuruş aylık ödeme ortaya çıkaracağı öğrenildi.

HALKBANK, YEŞİL IŞIK TAŞIT KREDİSİNİ DEVREYE SOKTU

Taşıt kredisinin daha avantajlı olan bir paketini de kamuoyu ile paylaşan Halkbank, kasım ayı itibariyle de geçerli olacak olan ‘Yeşil ışık taşıt kredisi’ paketini hizmete açtı. Bu paketten yalnızca sıfır kilometre araç alıcılarını yararlandıran Halkbank, bu paketin faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar düşürürken; 48 aylık vade süresini bu pakette de korudu. Öte yandan faiz indirimi gerçekleştirmesinin yanı sıra Halkbank, bu paketin ödeme geri ertelemesini 2 ay değil; 3 ay olarak ilan etti.