Gözler Cizre Adana ve Hatay’a Çevriliyken Asıl Haber Bolu’dan Geldi: En Büyük Rekor Kırıldı!

Son yılların en sıcak Ağustos ayı günlerini yaşadığımız bu dönemde, neredeyse tüm Türkiye sıcaklığın yüksek etkisi altında. Birçok il, yüksek sıcaklıklarla mücadele etmek zorunda kalırken, Bolu da tarihi bir rekor kırdı. Termometreler 42.8 derece sıcaklıkla Bolu'da 94 yılın en yüksek sıcaklık rekorunu tazeledi. Bu durum, Bolu halkını sıcaklığın cehennem gibi hissedildiği zorlu bir döneme soktu. İşte, Boluluların bu zorlu gününün hikayesi..

Gözler Cizre Adana ve Hatay’a Çevriliyken Asıl Haber Bolu’dan Geldi: En Büyük Rekor Kırıldı!

Son yılların en sıcak Ağustos ayını yaşadığımız bu günlerde, neredeyse tüm Türkiye adeta sıcaklığın etkisi altında. Birçok il yüksek sıcaklıklarla baş etmeye çalışırken, Bolu ilimiz de tarihi bir rekora imza attı. Termometreler 42.8 derece sıcaklıkla Bolu'da rekor seviyeye ulaştı, bu durum Boluluları eşsiz bir sıcaklık deneyimiyle karşı karşıya bıraktı. İşte, Bolu halkının bu sıcak günlerde yaşadıkları zorlu sürecin hikayesi...

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava dalgası ülkeyi kavurmaya devam ediyor. Birçok bölge sıcak havaya teslim olurken, yeni sıcaklık rekorları da peş peşe geliyor.

Bolu'da, 1929'dan bu zamana kadar ki, en yüksek sıcaklık 2006 yılında termometrelere yansıyan 39.8 dereceydi. Bugün yüksek sıcaklıkların etkisi altında olan kentte ölçülen hava sıcaklığı ise 42.8 derece oldu.

Gözler Cizre Adana ve Hatay’a Çevriliyken Asıl Haber Bolu’dan Geldi: En Büyük Rekor Kırıldı! - Resim : 2

17 YIL SONRA O DERECENİN ÜZERİNE ÇIKTI

Son olarak 2006 yılında 39.8 derece ölçülen hava sıcaklığı, ilde 17 yıl sonra ilk defa yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Bölgede, son yılların en sıcak günü olarak tarihe geçen günde vatandaş ise serinlemek için kendini doğaya ve havuzlara attı.

 Gözler Cizre Adana ve Hatay’a Çevriliyken Asıl Haber Bolu’dan Geldi: En Büyük Rekor Kırıldı! - Resim : 3

"SICAKLARDAN BUNALAN BURAYA GELSİN"

Sıcak havanın etkisinden biraz olsa da kurtulmak için Abant'a giden ve gölde fotoğraf çekimi yapan vatandaş Bekir Sezer, “Elazığ’dan geldim. İlk defa Abant’a geliyorum. Çok güzel bir yer. Bu sıcaklıklarda bunalan insanlar için gelinebilecek en güzel yerlerden birisi.” ifadelerini kullandı.