Gelmeden önce tüm önlemleri alın! El Nino'yu aratacak bir bela geliyor.. Sibirya atağa geçecek!

Uzmanların yaptığı bu uyarılar, iklimsel değişikliklerin getirebileceği potansiyel etkilere dikkat çekiyor. Sıcak yaz mevsiminin ardından El Niño fenomeninin etkisiyle kış mevsiminde de farklı hava koşullarının yaşanabileceği belirtiliyor. işte detaylar...

Gelmeden önce tüm önlemleri alın! El Nino'yu aratacak bir bela geliyor.. Sibirya atağa geçecek!

Uzmanların yaptığı bu uyarılar, gelecek kış mevsiminin mevcut iklim desenlerinden farklı ve daha soğuk geçebileceğine dikkat çekiyor. Özellikle El Niño'nun etkisinin kış mevsimine de yansımasıyla daha soğuk hava koşulları bekleniyor. 

KARA KIŞ KAPIYA DAYANDI

Yaz mevsiminin başlarında etkisini gösteren El Nino, sıcaklıkların peş peşe rekor kırmasını sağlarken kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. 2023 yılını adeta esir alan hava olayının kış mevsimiyle birlikte de devam etmesi bekleniyor. Fakat, bu durum kış mevsiminin yumuşak geçeceğini değil tam aksine oldukça sert geçeceğini gösteriyor.

 Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'in paylaşımına göre kış mevsiminde sadece El Nino değil Doğulu qbo etkisini de göreceğiz. İki hava olayının birleşmesiyle birlikte uyarılar yapan uzman isim, "Gerçekten hop oturup kalacağımız bir Kış var önümüzde. İstatistikleri birleştirdiğimizde; Avrupa'nın bol bol Sibirya atağı alacağını görmekteyiz..." açıklamasında bulundu.

Gelmeden önce tüm önlemleri alın! El Nino'yu aratacak bir bela geliyor.. Sibirya atağa geçecek! - Resim : 1

O TARİHTE BAŞLIYOR

X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile dikkat çeken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek duyurdu. Bir başka paylaşımında ise Sibirya'da karın yüksek olmasının radyatif soğumayı artırdığını açıklayarak uyardı.

 Bu kışın çok karlı geçeceğini ifade eden uzman isim, "Eylül ayının 10'unda Doğu Sibirya kar örtüsü ile kaplanmaya başlıyor. Ekim ayında ise Sibirya'nın tamamı kar örtüsü ile kaplanacak. Bakacağız. Kar örtüsü ne kadar kalın ve ilerleme yönü nasıl. Sibirya'da kar çok olunca; radyatif soğuma artar." ifadeleriyle sözünü tamamladı.

Gelmeden önce tüm önlemleri alın! El Nino'yu aratacak bir bela geliyor.. Sibirya atağa geçecek! - Resim : 2

 

Etiketler: hava durumu