Filiz Gencan Akın kimdir?

Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı Filiz Gencan Akın 31 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüsleyen isim oldu. Filiz Gencan Akın hayatı da merak edilir oldu. Peki, Filiz Gencan Akın kimdir? Filiz Gencan Akın kaç yaşında? Filiz Gencan Akın aslen nerelidir? İşte Filiz Gencan Akın hayatı hakkında detaylar...

Filiz Gencan Akın kimdir?

Filiz Gencan Akın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı seçildi. Filiz Gencan Akın her ne kadar Edirne'nin yakından tanıdığı bir isim olsa da Filiz Gencan Akın kimdir? yer yer araştırılıyor. Peki, Filiz Gencan Akın kaç doğumlu? Filiz Gencan Akın aslen nerelidir? Filiz Gencan Akın mesleği ne? İşte Filiz Gencan Akın hayatı hakkında tüm detaylar...

Filiz Gencan Akın kimdir? Hayatı

Filiz Gencan Akın, iki çocuklu Edirneli bir ailenin büyük kızı olarak 1983 yılında Edirne ili, Merkez ilçesinde doğdu. Mimar İnanç Gönenç Akın ile evli olan Filiz Gencan Akın, avukatlık mesleğini icra etmektedir. 

Filiz Gencan Akın ilkokul eğitimimi Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, Ortaokul ve Lise eğitimimi Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 

2003 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı ve 2007 yılında mezun oldu.

2005 yılında 3 ay süre ile Berlin’de Almanca eğitimi aldı. Berlin’de eğitimimi tamamladıktan sonra Goethe-Institut Türkiye’de eğitimine devam etti.

2007 yılında staj eğitimini tamamladıktan sonra 2008 yılında Edirne’de avukatlık yapmaya başladı. 2017 yılından bu yana da avukatlığın yanı sıra arabulucu olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Mesleki hayatı boyunca Edirne merkez ve ilçelerinde bulunan birçok kurum, kooperatif ve özel şirketin vekilliğini üstlendi.

2011 yılında TBMM 24. Dönem Genel Seçimi’nde Edirne Milletvekili Aday Adayı oldu. 2011 yılından bu yana aktif olarak siyasetin içerisinde yer almaktadır.

2019 yerel seçimlerinde 1. sıra Meclis Üyesi olarak liste yer aldı ve Edirne Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.

Filiz Gencan Akın, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Edirne'de Belediye Başkan adayı seçildi
Filiz Gencan Akın, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Edirne Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Edirne Belediye Meclis Üyesi seçildikten sonra Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği Üyesi, Edirne Belediyesi Meclis Başkan Vekili, Edirne Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanı olarak 5 yıl boyunca görev aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçildi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 46,67 (46.260 oy) ile Edirne Belediye Başkanı seçildi. En yakın kadın rakibi ise %42,49 (42.119) oy aldı.

Filiz Gencan Akın sosyal medya hesapları;

X: @FilizGencanAkin
Instagram: @avfilizgencanakin
Facebook: @avfilizgencanakin
Youtube: @avfilizgencanakin
TikTok: @avfilizgencanakin