Esenyurt'ta Kan Donduran Cinayet Saniye Saniye Güvenlik Kamerasında +18 Yakalandılar

İSTANBUL Esenyurt'ta bir tekel bayisine silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda, Batuhan Bayındır(20) ile Yunus Emre Erzen(24) hayatını kaybetti, Yusuf Erzen (21) ise yaralandı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Sitene Ekle

ESENYURT'taki cinayet Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Esenyurt’ta iki kişinin öldüğü tekel bayisindeki silahlı saldırının yeni detayları ortaya çıktı. Saldırıda ölen Yunus Emre Erzen’in ağabeyi Mehmet Erzen’in daha önce saldırganlardan birini silahla yaraladığı, şüphelilerle iş yeri sahipleri arasında bu nedenle husumet bulunduğu belirtildi. Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen’in ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine tekel bayisine gelen şüphelilerin çıkan tartışmanın ardından saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Esenyurt'ta bir tekel bayisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise ağır yaralandı.

29 Temmuz gecesi saat 00.15 sıralarında Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki tekel bayine gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen şüpheliler araçla Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen ve Yusuf Erzen'nin bulunduğu tekel bayisine geldi. Tekel bayisindeki üç kişiyi tehdit etmeye başlayan saldırganlar, önce işkence yapmaya başladı ardından yanlarında getirdikleri silahlarla Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen, Yusuf Erzen'e kurşun yağdırıp kaçtı .

ARKADAŞINI ZİYARETE GİTTİ

Saldırıda hayatını kaybeden Batuhan Bayındır’ın Yusuf Erzen’in arkadaşı olduğu, aynı mahallede yaşadıkları ve arkadaşını ziyaret için tekel bayiine geldiği öğrenildi.

FOTOĞRAFLARI YAYINLADI

Polis ekiplerinin saldırganların yakalanması için başlattığı çalışmaların ardından ayağından yaralanan Muraz Özer, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Özer hakkında savcılık ek gözaltı kararı verdi. Özer, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi. Saldırı anında Özer'in yanında bulunan ve kimlikleri belirlenen A.Ö., T.Ö. ve S.Ö.'nün yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İhbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Batuhan Bayındır ile Yunus Emre Erzen'nin hayatını kaybettiği, Yusuf Erzen'nin ise yaralandığını belirlendi. Ağır yaralanan Erzen, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından kaçan saldırganları yakalamak için inceleme başlattı. Aynı tekel bayisine iki ay önce de benzer bir silahlı saldırı yapıldığı ancak ölü ve yaralanın olmadığı öğrenildi.

Esenyurt'ta Kan Donduran Cinayet Saniye Saniye Güvenlik Kamerasında +18 Yakalandılar - Resim : 1

Özgür Aybaş görüntüleri paylaştı

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş ise sosyal medya hesabından saldırının videosunu paylaştı. Aybaş, "Tekel bayisi meslektaşımıza yapılan saldırı anı ülke Teksas’a döndü resmen" dedi.

Aybaş'ın paylaştığı görüntüye göre, 3 kişi iş yerindeyken 4 kişi içeri giriyor. Yeşil tişörtlü saldırgan ile bayi çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin "Babanı çağır konuşalım" dediği duyuluyor. İş yeri çalışanı ise “Şimdi böyle niye geldiniz, bana bir söyleyin” diye yanıt veriyor. Saldırganlardan biri ise “Sen bilmiyor musun?” diyor.

Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında

Görüntülerde, 3 kişi iş yerinde konuşurken, 4 kişi içeri giriyor. Yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin "Babanı çağır konuşalım" dediği duyulurken, iş yeri çalışanını, "Şimdi böyle niye geldiniz bana bir söyleyin" diye yanıt veriyor. Beyaz gömlekli saldırgan ise, "Baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım" diyor. Kasada duran çalışan, "Babam ne paylaşmış söyleyin" diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin "Sen bilmiyor musun?" dediği duyuluyor. Tartışma esnasında yeşil tişörtlü saldırganın iş yeri çalışanının omzunu sıkmasının ardından, iş yeri çalışanı ile yeşil tişörtlü saldırgan arasında arbede çıkıyor. Arbede sırasında iş yeri çalışanı kasada bulunan silahı alarak, yeşil tişörtlü saldırganın ayaklarına ateş ediyor. O sırada saldırganlar şişelerle kasada bulunan kişiye saldırıyor. Beyaz gömlekli saldırgan üzerinde bulunan silahı çıkararak önce iş yeri çalışanına defalarca ateş ediyor. Ardından da işyerinde bulunan iki kişiye daha ateş ediyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Esenyurt'ta yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Esenyurt'ta Kan Donduran Cinayet Saniye Saniye Güvenlik Kamerasında +18 Yakalandılar - Resim : 2

Aralarında Husumet Vardı

Öte yandan ölen Yunus Emre Erzen'in ağabeyi Mermet Erzen'in geçtiğimiz aylarda saldırganlardan birini silahla yaraladığı ve cezaevinde olduğu öğrenildi. Şüphelilerle iş yeri sahipleri arasında bu nedenle husumet bulunduğu, saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'in ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım üzerine şüphelilerin iş yerine gelerek Yunus Emre Erzen'e babası Cantürk Erzen'i sordukları ve çıkan tartışmanın ardından saldırının gerçekleştiği belirtildi.

Vahşetin Faillerinden M.Ö. Yakalandı
Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki tekel bayisinde 28 Temmuz'da yaşanan olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüphelilerden M.Ö'yü gözaltına aldı.

Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli M.Ö, daha sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Zırhlı araç eşliğinde sağlık kontrolüne ve ardından adliyeye götürülen şüphelinin olay sırasında ayağından yaralandığı, koltuk değneğiyle yürüdüğü görüldü.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen diğer şüpheliler A.Ö, T.Ö. ve S.Ö'nün yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Tekel büfesinde öldürülen Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen ilk kez konuştu. “Ben halen şoktayım. Çocuğumun ve arkadaşının öldürüldüğünü yeni idrak ediyorum” diyen acılı baba “Bakın bu olaydan bir gün önce Beylikdüzü’ndeki bir cafede ben Tarık Özer’le karşılaştım. Birbirimiz ile konuşmadık ama gördüm. Ve bu kişi o gece çocuğumu ve arkadaşını öldürüyor" ifadelerini kullandı. Yaşanan vahşetin detaylarını böyle anlattı...