İliç’teki altın madeninde vahim gelişme! 3,5 milyon metreküp toprağın kayma riski var

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni olduğu alanda meydana gelen toprak kayması faciasında 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları devam 6. gününde de devam ediyor. Bakan Ali Yerlikaya, 3.5 milyon metreküplük toprak kütlesinin tekrar kayma riski olduğunu söyledi.

Sitene Ekle

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni faciasında milyonlarca metreküplük toprağın altında kalan 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları 6. gününde de devam etti.

İliç'teki madende son durum

Binlerce personelle çalışmalar sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu akşam CNN Türk’te canlı yayınlanan “Ne Oluyor?” programına İliç’ten bağlanarak çalışmaların son durumunu aktardı.

Bakan Yerlikaya: Tekrar toprak kayması riski var

İliç’te arama çalışmasının 24 saat devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Yukarıda asılı kalan ama yerinden oynamış 3.5 milyon metreküplük toprak kütlesi var. Tekrar kayma riski var.” dedi.

Günlük 1000 araçla tahliye alalına toprağı taşıyoruz

Yeni bir toprak riskiyle karşı karşıya olduklarını açıklayan Bakan Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

“Birazdan günün brifingini alacağız. CNN şahsında tüm medya arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada 2 bin 700 üzerinde insan gücümüz var. 800 üzerinde aracımız var. Devletimiz seferberlik ruhuyla arama kurtarma çalışması ve bakanlıkların yapması gerekenleri yapıyoruz. Zamanla yarışmamız çok dikkatli olmamız lazım. Jeoradarlar koyduk. Yeni toprak kayması riski var. Hepimizde büyük bir hırs ve azim var. En büyük amacımız bir an önce müjde vermek. Bizim için durmak yok dualar ve sabırla bizi beklemeleri lazım. Günlük 1000 araçlık mermer ocağı olarak geçici tahliye alanına toprağı taşıyoruz. Toplam 1000 kamyon diyoruz. Büyüklüğü 400 bin kamyon. Biz inşallah ailelere iyi bir haber verme niyetindeyiz. Bakanlarımız ve tüm güçlerimiz buraya odaklandı. Biz çalıştığımız ortamda daha önce toprak kayması olduğu için yeniden olma ihtimali en küçük risk olmasın diye tedbir alıyoruz. Numuneler alınıp, bakılıyor ve bakanlığımız paylaşıyor. Anbean çalışan arkadaşlarımıza sağlık riski oluşmaması için her şey talimatlandırılıyor ve denetleniyor.”