Endonezya'da dünyanın en eski piramidi keşfedildi! Toprağa gömülü olarak bulundu..

Endonezya'nın Java adasında, megalitik bir alan olarak bilinen Gunung Padang'ın aslında toprağın altında gömülü lavlardan yapılmış bir piramit olduğu ortaya çıktı. Piramidin, Mısır piramitlerinden bile eski olduğu tahmin ediliyor. İşte detaylar...

Endonezya'da dünyanın en eski piramidi keşfedildi! Toprağa gömülü olarak bulundu..

Endonezya'nın Java adasında bulunan Gunung Padang, megalitik bir alan olarak biliniyordu. Ancak yeni bir araştırma, bu alanın aslında toprağın altında gömülü lavlardan yapılmış bir piramit olduğunu ortaya çıkardı. Piramidin, Mısır piramitlerinden bile eski olduğu tahmin ediliyor.

Endonezya'da dünyanın en eski piramidi keşfedildi! Toprağa gömülü olarak bulundu.. - Resim : 1

Gunung Padang, arkeologlar, jeofizikçiler ve jeologlardan oluşan disiplinlerarası bir ekip tarafından incelendi. Ekip, höyüğün merkezini deldi, toprak örnekleri aldı ve çeşitli araştırma araçlarıyla taradı. Çalışma bulgularının, karmaşık, çok katmanlı ve kapsamlı antik yapılara sahip, gömülü piramit benzeri bir yapının kanıtlarını ortaya çıkardığını belirtti. Araştırmacılar, Gunung Padang'ın üç ana aşamada inşa edildiğini söyledi. İlk aşama, MÖ 25.000 ila 14.000 yılları arasında doğal bir lav tepesinin titizlikle şekillendirilmesiyle başladı. Bölge daha sonra bin yıl boyunca terk edildi. Sonunda kasıtlı olarak gömüldü. Daha sonraki iki inşaatçı grubu, alana kaya yapı katmanları ekledi. Piramidin eğimli kenarları ve çeşitli teraslardan oluşan düz, dikdörtgen bir tepesi vardır. Piramidin kenarları gömülü ve bitkilerle büyümüş.

Dünyanın En Eski Piramidi

Araştırmacılar, piramidin yaşını, insan yapımı katmanlardan alınan toprak örneklerinin radyokarbon tarihlemesi yoluyla belirledi. Radyokarbon tarihlemesi, topraktaki organik materyalin öldüğü zaman analiz edildiğini söyledi. Araştırmacılar, toprak inşaat amacıyla kullanıldığında bu organizmaların öldüğü varsayımına dayanarak Gunung Padang'ın yaşını belirledi. Araştırmacılar, Gunung Padang'ın ilk kez MÖ 25.000 ila 14.000 yılları arasında inşa edildiği, yani en az 16.000 yaşında olduğu sonucuna vardı. Bu da onu dünyanın en eski piramidi yapabilir. Karşılaştırmalı olarak, Mısır piramitleri MÖ 2600 ila 2500 yılları arasında inşa edilmiştir.

Endonezya'da dünyanın en eski piramidi keşfedildi! Toprağa gömülü olarak bulundu.. - Resim : 2

Gunung Padang, insanlık tarihi ve kültürü açısından büyük bir öneme sahiptir. Piramidin, eski bir uygarlığın varlığına, teknolojisine ve inanç sistemine dair ipuçları verdiği düşünülmektedir. Piramidin, bölgedeki volkanik aktivite, iklim değişikliği ve doğal afetler gibi çevresel faktörlerle nasıl etkileşime girdiği de araştırılmaktadır. Piramidin, Endonezya'nın kültürel mirasının bir parçası olarak korunması ve tanıtılması gerektiği savunulmaktadır.

Etiketler: arkeoloji, yeni keşif