Emekliyi havalara uçuracak haber geldi, en düşük emekli maaşına %45 zam TBMM'de onaylandı

Emekli maaş zammı oranı açıklandı. En düşük emekli maaşına %45 zam TBMM'de onaylandı. Emekli, bu haber karşısında

Emekliyi havalara uçuracak haber geldi, en düşük emekli maaşına %45 zam TBMM'de onaylandı

En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam! Tarih belli oldu, 7500 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi bayram edecek... En düşük emekli maaşına zam gelecek mi sorusunun yanıtı bir süredir 7500 TL maaş alan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde aranıyordu. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan zam sırasında kök aylık üzerinden zam yapılması nedeniyle en düşük emekli maaşları değişmemişti. Son günlerde konuyla ilgili hükümete ciddi çağrılar yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da geçtiğimiz günlerdeki kabine toplantısının ardından gündeminde en düşük emekli maaşına zam konusu vardı. Nihayet emeklinin beklediği o güzel haber verildi. En düşük emekli maaşı değişiyor. 7500 TL maaş alan vatandaşlar sevinçten bayram edecek. Emekliye %45 zam tbmm'den geçti. İşte emekli maaş zammı için verilen o tarih… Emekli maaşlarına zam son dakika gelişmeleri milyonlarca emekli vatandaşın en önemli gündemlerinden biri oldu. Sayıları 16 milyonu bulan emekliler Temmuz ayı maaş zammı sonrasında büyük bir hüsran yaşamıştı. Çünkü emekliler %40-45 oranında artış Beklerken maaşlara yapılan zam %25 oldu. Tüm ısrarlara rağmen emekli zam oranları değişmezken müjdeli haber geldi. Emekliler bu defa sevinecek. Çünkü ek zam tarihi belli oldu. SGK uzmanı en düşük emekli maaşına gelecek zam tarihini açıkladı. En düşük emekli maaşına %45 artış yapılacak. Tarih belli oldu emekliler sevinçten havalara uçacak. Son dakika emekli maaşı haberleri ve detaylar haberimizde…

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA % 45 ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

Milyonlarca emeklinin aldığı ve taban maaş olan en düşük emekli maaşı 2023 yılının başında 5.500 TL olarak belirlenmişti. Ancak Enflasyonun her geçen gün yükselmesi nedeniyle emekliler hükümetten ek zam talebinde bulunmuştu. Mart ayında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla birlikte en düşük emekli maaşı 7500 TL oldu. Yaklaşık 8 Milyon vatandaş 7.500 TL maaş almaya başlarken kök aylık kavramı da böylece ortaya çıkmış oldu. Yapılan açıklamada maaş zammının bundan sonra kök aylık üzerinden yapılacağı belirtirken Temmuz ayında en düşük emekli maaşı artmadı. 7.500 TL maaş alan vatandaşlar temmuz zammı Sonrasında da 7.500 TL almaya devam edince tepkiler geldi. En düşük emekli maaşı alan vatandaşın yüzünü güldürecek açıklamayı ise Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'dan geldi. En düşük emekli maaşına zam tarihi belli oldu. Üstelik maaşlara tam %45 oranında zam yapılacak.

EKİM AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK

Yeminli Mali Müşavir ve ekonomisi Muhammed Bayram yaptığı açıklamada emeklilerin son dönemlerde zam tepkilerinin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Bu sebeple hükümetin yeni bir zam kararı almak üzere olduğunu da belirten Bayram, en düşük emekli maaşına %45 oranında zam planlandığını dile getirdi. Bayramdan tarihi olarak da ekim ayını işaret etti. Yani Maaşlar Ekim ayında değişecek. Milyonlarca emekli için zam oranları %45 olacak. Böylece en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine geleceği de tahminler arasında yer alıyor.

Etiketler: emekli zammı