Emeklilerin Temmuz Maaş Zammına Sayılı Günler Kaldı! Maaş Artışı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği o haber için sayılı günler kaldı. TÜİK tarafından yayınlanacak Haziran ayı enflasyon verisi üzerinden artık net bir rakam oluşturulacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebatinin işaret ettiği %40 gerçekleşecek mi? Temmuz ayı memur zammı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Emeklilerin Temmuz Maaş Zammına Sayılı Günler Kaldı! Maaş Artışı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayı emekli maaş zammı için son sürece girildi. Memur ve emekliler için net zam oranı 4 Temmuz tarihinde belli olacak. Bununla beraber 3600 ek gösterge çalışmalarında da sona geliniyordu.TBMM Plan Bütçe Komisyonu tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Temmuz ayı maaş zammı öncesinde en düşük emekli aylığının 3 bin 500 TL olacağı net bir şekilde açıklandı.

Memur ve Memur Emeklisi Gün Sayıyor!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu 3600 ek gösterge görüşmelerinde önerge değişikliğine gitti. 2 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığı için 3 bin 500 TL'ye çıkarılması kararı alındı. Gelinen noktada konu üzerine SGK uzmanı Özgür Kaya beklenen zamlarla ilgili “%40'lık bir beklenti içinde olduğunu” ifade etti. Bu rakam gerçekleşirse en düşük memur maaşı 9 bin TL'ye yükselecek. Bu durumda en düşük memur emeklisi ise 6 bin 400 TL alacak.

Temmuz Ayı Emekli Maaş Tutarı Ne Kadar Oldu?

Emeklilerin Temmuz Maaş Zammına Sayılı Günler Kaldı! Maaş Artışı Ne Kadar Olacak? - Resim : 1

Temmuz maaş zammı beklendiği gibi gerçekleşirse en düşük işçi emeklisi maaşına 1.316 TL'lik bir fark yatırılacak. 2000 yılı öncesinde emekliliği başlatılan bir işçi için maaşı 4 bin 608 TL'ye yükselecek. Bağ-kur'lu çalışan emeklinin maaşı %40'lık zam uygulanırsa 3 bin 500 TL'ye yükselecek.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

4 Temmuz tarihinde açıklanacak olan emekli maaş zammının dışında farklı kademelere de zam uygulanacak. Özellikle sosyal devlet anlayışı ile sunulan yardım tutarlarında da yükseliş yaşanacak. Kısmi emeklilik, ölüm aylığı, malulen emeklilik gibi durumlarda ödenen primler ve hakediş tutarları da değiştirilecek. Belirlenen yasa meclisten geçtiği anda en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'ye yükselecek. Bu durumda Hazine ve Maliye Bakanlığı hakediş tutarını ve maaş farkını karşılamış olacak.