Emeklilerin gözü mecliste! Maaş düzenlemesi konusunda karar verildi: Zam yok, o tarih belli oldu

Emekli maaşlarına zam talebi, mecliste reddedildi. Milyonlarca emekli vatandaş, yeni yıl öncesi hayal kırıklığı yaşadı. İYİ Parti Grubu, karara tepki gösterdi. Emeklilerin durumunu eleştiren Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Emeklinin sabredecek hali kalmadı” dedi. İşte emekli maaşlarına zam yok diyen meclisin verdiği karar ve ayrıntılar…

Emeklilerin gözü mecliste! Maaş düzenlemesi konusunda karar verildi: Zam yok, o tarih belli oldu

Emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir karar alındı. TBMM ekim ayında açıldıktan sonra, maaşların artırılması talebi reddedildi. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, emekli maaşlarında herhangi bir değişiklik yapılmasına karşı çıktı.

Emekli maaşlarının yetersizliğinden şikayet eden emekliler, 2023 yılının ikinci yarısında yapılan zammı beğenmemişti. Emekliler, ekim ayında açılacak olan Meclis’ten yeni bir zam umuduyla bekliyordu. Ancak, milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı olan gün geldiğinde, hayal kırıklığı yaşadı.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YOK!

Emekli maaşlarının artırılması için uzun süredir mücadele eden emekliler, TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak olan emekli maaş düzenlemesi önerisine büyük bir ilgi gösterdi. Ancak, emeklilerin beklentileri boşa çıktı. Oy çokluğu ile alınan kararda, emekli maaşlarına zam yapılması talebi reddedildi. Emekli maaşlarında değişiklik yapılmasına karşı çıkan Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP milletvekilleri oldu. Emeklilere verilen mesaj ise, yeni yıl için zamları beklemeleri oldu.

“ENFLASYON EMEKLİLERİ BİTİRDİ!”

TBMM Genel Kurulu’ndaki kararın ardından İYİ Parti Grubu adına söz alan Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, sert eleştirilerde bulundu. Ataş, konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizde 14 milyonu aşkın emekli var ve bunların çoğu geçinmekte zorlanıyor. Büyükşehirlerde bir ev kirasına bile yetmeyen maaşlarla yaşamaya çalışan milyonlarca insan var. Ama AK Parti hükümeti emeklilerin sorunlarını görmezden geliyor. Bir de utanmadan kimseyi enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz diyorlar. Sizin yarattığınız enflasyon canavarı, emeklileri çoktan bitirdi. Siz hangi akla hizmet ederek kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz diyorsunuz? Diyorlar ki sabredin, yılbaşında zam vereceğiz. Emeklinin sabredecek hali kalmadı. Yoksulluk sınırının 33 bin liraya ulaştığı bir ülkede 7 bin 500 lira emekli maaşı veriyoruz. Emekliler artık torunlarına bile harçlık veremiyor. Hayatlarının sonunu ucuzluk kuyruklarında geçiriyorlar. Bu insanlar bunun için mi ömür harcadı? Vatandaşın lehine olan her şeyi reddetmeyi bırakın. Yılbaşını beklemeyin, gerekli adımları şimdi atın.” dedi.