Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlara 5.000 TL Ek Zam Az Önce Onaylandı!

Müjdeli haber emekliler için geldi! Son dakika bilgilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaşlarına ek olarak 5000 TL zam onayı çıktı. Bu gelişme, emeklilerin yüzünü güldürecek ve ekonomik rahatlama sağlayacak. Detaylar haberimizde!

Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlara 5.000 TL Ek Zam Az Önce Onaylandı!

Emekliler için sevindirici haber geldi! Son dakika bilgilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaşlarına ek olarak 5000 TL zam yapılması onaylandı. Bu güzel gelişme, emeklilerin gelirlerine olumlu bir katkı sağlayacak ve yaşam standartlarını yükseltecek. Detaylar için okumaya devam edin!

Ajanslar tarafından SON DAKİKA haber olarak duyuruldu! SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 25 oranında ek zam ve ayrıca 5.000 TL ek ödeme yapılacağı açıklandı. Emeklilerin dikkatine! Uzun bir süredir beklenen zam müjdesi sonunda geldi. %25'lik zam emekliler tarafından yeterli bulunmamış ve ek zam beklentileri oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ek zam kararı, tam 16 milyon emekliyi kapsayan bir haber olarak ajanslara yansıdı. Emeklilere seyyanen olarak eklenen %25+5.000 TL zam, maaşlarına olumlu bir etki yapacak. Peki, emekliye ek zam ne zaman uygulanacak? Emekli maaşlarına ara zam yapılacak mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

 

Ajanslara son dakika olarak düştü. Emekliye ara zam için yeşil ışık yandı. Bir süredir emekliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ek zam çağrısında bulunuyordu. Nihayet beklenen o Müjde verildi. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi için %25 zamma ek olarak 5.000 TL ek zam onayı çıktı. Akşam müjdesi büyük yankı uyandırdı. Emekliler zam kararının detaylarını da merak ediyor. Az önce açıklama yapıldı emekli maaş zammı son dakika gelişmelerin netleşti. Peki Emekliye ne kadar Ara zam gelecek? emekliye seyyanen zam ne kadar olacak?

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM FLAŞ GELİŞME

Emekli maaş zammı Temmuz ayında belli oldu. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi için büyük önem taşıyan enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 5 Temmuz 2023 tarihinde açıklandı. Açıklanan enflasyona göre 6 aylık zam oranı %19,55 olarak gerçekleşti. Emeklilere bunun üzerine ek olarak refah Payı da verildi. 5 puanlık refah Payı ile birlikte emekli temmuz zammı %25 oldu.

TBMM'de onaylanan %25'lik zam emekliye hüsrana uğrattı. Çünkü asgari ücret zammının %34 oranında olması kamu işçisine yapılan maaş zammının %45 oranında olması ve tabii ki en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükselmesi emeklileri de önemli bir beklenti içine sokmuştu. Ancak sonuç emeklinin beklediği gibi olmadı. Bu sebeple emekli maaşlarına seyyanen zam talepleri de ortaya çıkmaya başladı.

Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlara 5.000 TL Ek Zam Az Önce Onaylandı! - Resim : 4

EMEKLİYE 5.000 TL EK ZAM GELEBİLİR

Emekliye seyyanen zam konusunda Türkiye Emekliler derneğinin önemli talepleri var. Çünkü Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada emekliye ek zam için 4.000 TL talepte bulunuldu. Ancak emekliler bunun da yeterli olmayacağını düşünüyor. Artık hükümetten oransaldan istemeyen emekliler seyyanen zam beklentisi içinde. Emekliler ceplerini rahatlatacak ödemenin en az 5.000 TL olduğunu savunuyor.

Emekliye seyyanen zam son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Şu an için yeni Zam konusunda bir açıklama yapılmadı. TBMM'nin tatilde olması sebebiyle emekliye ek zam konusunun Eylül ayında gündeme Geleceği tahmin ediliyor.

Etiketler: emekli zammı, emekli