Eltinizin bile bayılacağı Adana usulü biberli ekmek nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve püf noktalarıyla biberli ekmek tarifi

Adana, hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir şehir olmasının yanı sıra, damak tadına da hitap eden bir mutfağa sahiptir. Bu şehirde yemek yemek, adeta bir lezzet festivaline katılmak gibidir. Adana mutfağının en sevilen ve en bilinen yemeklerinden biri de "Adana usulü biberli ekmek"tir.

Eltinizin bile bayılacağı Adana usulü biberli ekmek nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve püf noktalarıyla biberli ekmek tarifi

 

Adana, hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir şehir olmasının yanı sıra, damak tadına da hitap eden bir mutfağa sahiptir. Bu şehirde lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için birçok seçenek vardır. Adana mutfağının en sevilen yemeklerinden biri de "Adana usulü biberli ekmek"tir.

Adana usulü biberli ekmek, yerel lezzetlerin harmanlanmasıyla oluşan bir lezzet bombasıdır. Bu yemeğin yapımı için gerekli olan malzemeler şunlardır:

MALZEMELER

1 adet büyük boy soğan 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam 2 yemek kaşığı kekik 1 yemek kaşığı pul biber

300 gram çökelek 1-2 adet küçük boy sürk peyniri 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kg. ekmek hamuru (ekşi mayalı)

YAPILIŞI

Yapılışı ise oldukça basittir. Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayın. Sonra susam, kekik, pul biber, çökelek, sürk peyniri, zeytinyağı ve domates salçasını bir kasede iyice karıştırın. Daha sonra ekmek hamurunu tabak büyüklüğünde açın ve malzemeyi hamurun üzerine serpiştirin. Son olarak biberli ekmekleri fırında 200 derecede ya da tavada 10 dakika pişirin. Biberli ekmekleriniz servise hazır!

Adana usulü biberli ekmek, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. Adana’ya yolunuz düşerse bu yemeği mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

 

Etiketler: Biberli Ekmek, Adana