Elektrik Fiyatlarına Bir Zam Geliyor! En Düşük Elektrik Faturası Artık 345 TL'ye Ulaştı

Elektrik fiyatlarına yönelik bir zam haberi geldi. En düşük elektrik faturasının 345 TL'ye yükseldiği bu dönemde, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, yeni zam haberi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizin devamında...

Elektrik Fiyatlarına Bir Zam Geliyor! En Düşük Elektrik Faturası Artık 345 TL'ye Ulaştı

En düşük elektrik faturası 345 TL'ye yükseldi. Faturalardaki bu artış hızla devam ederken, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, yeni zam haberini duyurdu.

Enerji maliyetlerinde son dönemde yaşanan rekor artışa dikkat çeken EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş yakın zamanda elektrik faturasına da yüklü bir zam yapılacağını belirtti. 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası tüketimini de hesaplayan Ulutaş önümüzdeki günlerde zammın kaçınılmaz bir şekilde açıklanacağını ifade etti.

ELEKTRİK FATURASINA ZAM GELECEK Mİ, ELEKTRİĞE ZAM VAR MI?

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş yaptığı açıklamasında "Salgın sonrası dünya genelinde enerji maliyetlerindeki geçici dalgalanmanın tetiklediği zam dalgası, ülkemizin içinde bulunduğu kırılgan ekonomik koşullar nedeniyle bir tsunamiye dönüştü. Ne yazık ki ülkemizde maliyetler azalırken dağıtım bedelleri artırılarak fiyatların sabit tutulduğu, maliyet artışlarının ise faturalara yansıtıldığı bir enerji ekonomisi oluştu.

Döviz kuru ve enflasyon artışı nedeniyle önümüzdeki günlerde yeniden zam yapılması gerektiği ifade edilmekte. 2024’te yapılması beklenen yerel seçimlere yakın tarihlerde zam yapmayı tercih etmeyecekleri için önümüzdeki aylarda zam yapmak isteyebilirler" diyerek kış öncesi yeni bir zam haberinin açıklanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

4 KİŞİLİK BİR AİLENİN ORTALAMA ELEKTRİK FATURASI MALİYETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Vatandaşın elektrik faturası yükünü de hesaplayan Mahir Ulutaş "EMO hesaplamalarında, 4 kişilik bir ailenin asgari yaşam standartları için aylık 230 kWh’lik enerji tüketeceği varsayılıyor. Dört kişilik ailenin asgari elektrik faturası Ağustos 2017’deki 95 TL’lik seviyeden, bu yılın aynı ayında 345 TL’ye yükseldi" diyerek aylık 345 TL'nin elektrik faturası için ayrılması gerektiğini ifade etti.

Rakamların yeni gelecek zamlarla daha da artacağı ifade edilirken zam haberinin önümüzdeki dönemde açıklanabileceği ifade edildi.