Ekrem İmamoğlu Başak Demirtaş'ın olası İBB adaylığı hakkında ilk kez konuştu

31 Mart'ta ikinci kez İBB adayı gösterilen Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin olası İBB adaylığı hakkında sorularına bir soruya ilk kez yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu Başak Demirtaş'ın olası İBB adaylığı hakkında ilk kez konuştu

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin olası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk yorum geldi. 

CHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçimleri için ikinci kez daha aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başak Demirtaş'ın olası İBB adaylığı

Ekrem İmamoğlu'na DEM Parti’de olası İBB adaylığı konuşulan, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olacağının iddialarıyla ilgili bir soru yöneltildi.

Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil

Ekrem İmamoğlu’nun Başak Demirtaş cevabı şöyle oldu:

“Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil.”

Başak Demirtaş, 'DEM Parti isterse, aday olabiliriz' demişti

31 Mart'ta olası İBB adaylığı için konuşan Başak Demirtaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.