Dondurucu Soğuklar Kapıda: Bol Yağışlı ve Soğuk Havalar İçin Tarih Verildi!

Meteorolojik kaynakların gündeminde yer alan aşırı sıcaklar, belirtilen tarih itibariyle sona eriyor gibi görünüyor. Konuyla ilgili uzman bir isim tarafından yapılan paylaşımlara göre, serin ve soğuk hava kütlesi Türkiye'ye doğru hareket ediyor. Yayınlanan hava durumu raporlarına göre, sıcak hava dalgalarının etkisi azalıyor. Peki, havalar ne zaman soğuyacak? İşte bu konunun tüm detayları:

Dondurucu Soğuklar Kapıda: Bol Yağışlı ve Soğuk Havalar İçin Tarih Verildi!

Türkiye'nin sıcak hava dalgalarıyla mücadelesi gündemde büyük bir yer tutuyor. "Arabistan sıcakları" olarak da anılan eyyam-ı bahurun ülkemizden uzaklaşması sonrasında, Basra sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. Termometrelerde görülen yüksek dereceler, ciddi tehlikeleri beraberinde getiriyor. Son dönemin en yüksek sıcaklıklarının yaşandığı günler, meteoroloji kaynakları tarafından rekor sıcaklık paylaşımlarıyla sık sık vurgulanıyor.

AŞIRI SICAKLIK O TARİHTE SON BULUYOR

Bunaltıcı sıcaklıkların ne zaman gideceğine dair araştırma yapan vatandaşlara Kerem Ökten'den müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz günlerde balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ülkeye serinlik sağlasa da etkisi uzun sürmedi. Ağustos ayının ortalarında yükselmeye devam eden sıcaklık kuraklık sorunlarını doğuruyor.

 Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden kaynaklandığı belirtilen sıcaklıklar buzul bölgelerde erimeye neden oluyor. On binlerce can alan aşırı sıcaklık ise o tarihten itibaren son buluyor. Yağışlı ve serin günlerin beklediğini belirten meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, hava olaylarına dair açıklamalarda bulundu.

Dondurucu Soğuklar Kapıda: Bol Yağışlı ve Soğuk Havalar İçin Tarih Verildi! - Resim : 2

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Ağustos ayında yeni sıcaklık rekorları kırılıyor. Özellikle İç Anadolu bölgesinde yaşanan yoğun sıcaklık uzmanlar tarafından uyarılara sebep oluyor. Ülke genelinde artış gösteren sıcaklıklar su krizini de beraberinde getirirken beklenen yağışların gelmemesinde etkili rol oynuyor. Sıcak hava dalgalarının etkisiyle hemen hemen her ilimizde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıktı. Kerem Ökten yaptığı paylaşım ile bunaltıcı sıcaklıkların gideceği müjdesini verdi.

 Ay sonuna kadar havaların serinleyeceğini belirten uzman isim, bazı bölgelerde ise soğuklukların meydana geleceğini açıkladı. Uzun zamandır beklenen yağış müjdesini vererek, "Ülke genelinde Sıcaklar adım adım gücünü kaybetmeye başlıyor. Özellikle Eylül ayına üşüyerek girebiliriz. Eylül ayı sıcaklıkların dalgalandığı bir ay olacak. Yağışlar görülecek..." ifadelerini kullandı.

Dondurucu Soğuklar Kapıda: Bol Yağışlı ve Soğuk Havalar İçin Tarih Verildi! - Resim : 3