14 Ağustos'ta Mersin, Bolu, Antalya, Adana ve Urfa'da Heyecanla Beklenen Duyuru: Tüm Gözler Bu Tarihe Çevrildi

Hava uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla büyük bir uyarıda bulundu. Özellikle 14 Ağustos tarihinde Antalya, Mersin, Bolu, Adana, Şanlıurfa gibi iller ile tüm Türkiye genelinde, kırmızı kodlu bir hava durumu ihtimaline dikkat çekti. Ökten, vatandaşları ani hava değişikliklerine karşı tetikte olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırdı. Uzmanlar, bu tarihe dair olası hava koşullarının etkilerini yakından takip etme gerekliliğine vurgu yaparken, halkın güvenliği ve önle

14 Ağustos'ta Mersin, Bolu, Antalya, Adana ve Urfa'da Heyecanla Beklenen Duyuru: Tüm Gözler Bu Tarihe Çevrildi

Hava uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla büyük bir uyarıda bulundu. Özellikle 14 Ağustos tarihinde Antalya, Mersin, Bolu, Adana, Şanlıurfa gibi iller ile tüm Türkiye genelinde, kırmızı kodlu bir hava durumu ihtimaline dikkat çekti. Ökten, vatandaşları ani hava değişikliklerine karşı tetikte olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırdı. Uzmanlar, bu tarihe dair olası hava koşullarının etkilerini yakından takip etme gerekliliğine vurgu yaparken, halkın güvenliği ve önlem alınması amacıyla yetkililerin gerekli duyuruları yapacağını belirtti.

 

Türkiye'ye sıcaklar geri dönüş yapıyor. Ağustos ayında yeni bir sıcak hava dalgasının beklendiği bir durum değildi; ancak Ağustosun ilerleyen günlerinde yeni sıcak hava dalgalarıyla karşılaşacağız. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, bu sıcak hava dalgası ve beklenen tarih konusunda değerlendirmelerde bulundu.

14 AĞUSTOS'TA SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Antalya, Mersin, Bolu, Adana, Şanlıurfa ve Türkiye genelindeki herkesi hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

"14 Ağustos'ta Batı Karadeniz, alışkın olmadığı bir sıcak hava dalgası alacak. İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu çok sıcak olacak. El nino Yaz mevsiminde aşırı sıcaklara sebep olur, Sonbahar'da ise bol yağış getirir..."