Diyanet Bayram Namazı Saatini Açıkladı! 2022 Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? İşte İl İl Saatler!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 Kurban Bayramı namaz saatleri açıklandı! Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir… Bayram namazı saat kaçta?

Diyanet Bayram Namazı Saatini Açıkladı! 2022 Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? İşte İl İl Saatler!

Kurban Bayramına sadece sayılı günler kala milyonlarca Müslüman bayram namazı saatlerini araştırmaya başladı. 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabah kılınacak olan namaz için illere göre namaz saatleri de açıklandı. Bayrama sadece günler kala vatandaşlar bayram namazı saatlerini araştırmaya başladılar.

İllere Göre Bayram Namazı Saatleri

9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek Kurban Bayramı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından güncel bayram namazı saatleri açıklandı. 2022 Kurban Bayramı namaz saatleri ise illere göre şöyle:

  •          İstanbul – 06.15
  •          Ankara – 06.03
  •          İzmir – 06.29
  •          Bursa – 06.17
  •          Edirne – 06.24
  •          Konya – 06.09
  •          Van – 05.24
  •          Adana – 06.00
  •          Gaziantep – 05.51

Bayram Namazı Kaç Rekat?

Diyanet Bayram Namazı Saatini Açıkladı! 2022 Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? İşte İl İl Saatler! - Resim : 1

Müslüman alemi için önemli bir gün olan Kurban Bayramı, birinci günde kılınan bayram namazı ile kutlanıyor. İslam dinine göre Ramazan ve Kurban Bayramı kılınışları aynıdır. Kurban Bayramı namazı 2 rekat olarak cemaat ile kılınır. Kılınışı diğer namazlardan biraz daha farklı olması ve yılda sadece iki defa kılınıyor olması nedeniyle birçok kişi bayram namazını karıştırmaktadır. Namaz öncesinde kılınışına bakarak bilgilerin tazelenmesi yerinde olacaktır.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Bayram namazı cemaat ile camide kılınmaktadır. Niyet ettikten sonra imamın tekbir getirmesinin adından ilk rekatta sühaneke duası okunur. İmam ikinci tekbiri aldıktan sonra eller kulak hizasına kaldırılarak yana salınır. Sonra ikinci tekbir alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü tekbirde ise bu sefer eller bağlanır ve imama uyulur. Rüku ve secde sonrasında ikinci rekata geçilir.

İkinci rekatta ise imzam fatiha ve zammı sure okuduktan sonra yeniden ‘’Allahü ekber’’ diyerek tekbir alır. Eller kulaklar hizasına götürüldükten sonra yana salınır. Peşinden yine imam tekbir alır ve eller yine yanda salınır. Üçüncü tekbirde ise eller bağlanmadan direkt rükuya gidilir ve imama uyulur. Selam verdikten sonra imam hutbe için minbere çıkacaktır.