Dilek Taşı Macide Rona kimdir, kaç yaşında? Macide Rona'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne?

Dilek Taşı dizisi, 1980’li yıllarda geçen bir dram hikayesini ekranlara taşıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Perihan Savaş, Macide Rona karakterine hayat veriyor. Peki, Dilek Taşı Macide Rona kimdir, kaç yaşında? Macide Rona'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne? Perihan Savaş kimdir? Hangi dizilerde ve filmlerde oynamıştır? İşte Perihan Savaş’ın biyografisi ve kariyeri hakkında bilgiler.

Dilek Taşı Macide Rona kimdir, kaç yaşında? Macide Rona'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne?

Perihan Savaş, 12 Nisan 1955’te İstanbul’da doğdu. Babası Erol Taş, annesi ise Fatma Belgen olan Perihan Savaş, henüz 16 yaşındayken sinema sektörüne girdi. İlk filmi olan "Kader Bağlayınca"da babası Erol Taş ile birlikte rol aldı. Ardından “Yaralı Kurt”, “Kara Murat” ve “Köroğlu” gibi filmlerde oynadı. 1970’li yıllarda Yeşilçam’ın en çok aranan oyuncularından biri oldu. 1978’de “Dilek Taşı” filminde başrol oynadı. Bu film, şimdiki dizinin de isim kaynağı oldu.

Perihan Savaş, sinemanın yanı sıra televizyon dizilerinde de rol aldı. 1996’da “Ana Kuzusu” dizisinde başrol oynadı. 2002’de “Sultan” dizisinde Sultan Abdülhamid’in eşi Safiye Sultan’ı canlandırdı. 2006’da “Yaprak Dökümü” dizisinde Necla Tekin karakterini oynadı. 2019’da “Çukur” dizisinde Sultan Koçovalı karakterine hayat verdi. 2021’de “El Kızı” dizisinde Cavidan Bozdağlı rolünü üstlendi. 2023’te ise “Dilek Taşı” dizisinde Macide Rona karakterini canlandırıyor.

Perihan Savaş, aynı zamanda birçok ödülün de sahibi oldu. 1977’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. 1980’de Ankara Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. 2007’de Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü elde etti.

Perihan Savaş’ın oynadığı diziler ve filmler

Perihan Savaş, kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol aldı. İşte Perihan Savaş’ın oynadığı bazı diziler ve filmler:

Kimler Geldi Kimler Geçti (Netflix, Ay Yapım, 2023)
Dilek Taşı (Macide Rona, Kanal D, Pastel Film, 2023)
İyilik (Şahika, FOX, Medyapım, 2022)
El Kızı (Cavidan Bozdağlı, FOX, 2021)
Çukur (Sultan Koçovalı, Show TV, Ay Yapım, 2019)
Bedel (Meryem Karay, ATV, 2015)
Yaprak Dökümü (Necla Tekin, Kanal D, Ay Yapım, 2006)
Sultan (Safiye Sultan, Kanal D, TMC Film, 2002)
Ana Kuzusu (TRT 1, Erler Film, 1996)
Dilek Taşı (Gülden Karaböcek / Macide Rona / Perihan Savaş / Erol Taş / Hulusi Kentmen / Mürvet Sim / Süheyl Eğriboz / Ali Şen / Renan Fosforoğlu / Nubar Terziyan / Hikmet Gül / Ali Demir / Ahmet Turgutlu / Yavuz Karakaş / İhsan Gedik / Yılmaz Kurt / Cevdet Arıkan / Hüseyin Peyda / Nuri Tuğ / İhsan Yüce / Necdet Yakın / Tuncay Akça / Mehmet Uğur / Aliye Rona, 1978)