Daha Gür ve Parlak Saçlar O Formülle Mümkün! Avakadonun İyileştirici Gücü ile 4 Maske

Saçlar gün içerisinde dış etkenlerden kaynaklı olarak canlılığını ve parlaklığını yitiriyor. Düzenli bakım ile ancak daha sağlıklı saç yapısına sahip olmak mümkün. Vitamin ve mineral yönü ile besleyiciliği bulunan Avokado ile 4 farklı maske tarifi haberimizde…

Daha Gür ve Parlak Saçlar O Formülle Mümkün! Avakadonun İyileştirici Gücü ile 4 Maske

Saçları daha ışıltılı ve sağlıklı hale getirebilmek mümkün. Bakım maskeleri ile düzenli olarak beslendiğinde ışıltılı bir görünüm sağlanabilir. Bunun için saça uygulanabilecek hem doğal hem de hesaplı maske tarifleri kolaylıkla evde denenebilir.

Muzlu Avokado Maskesi

Avokadonun besleyici ve onarıcı etkisi fark edildikten sonra saçta maske olarak kullanılması test edildi. Muz ile beraber değerlendirildiğinde daha hızlı ve verimli bir sonuç elde edildi. Saç kökleri kuvvetleniyor ve eski kırıklı yapısı ortadan kalkıyordu.

Avokado ve Muzdan oluşan maskeyi yapabilmek için her iki meyveden birer tane alınarak kabın içerisinde ezilir. Üzerine birkaç damla zeytinyağı ilave edildikten sonra elde edilen karışım saç derisine de denk gelecek şekilde uygulanır. 20 dakika boyunca bekletildikten sonra ılık su yardımı ile temizlenir.

Zeytinyağlı Avokado Maskesi

Daha Gür ve Parlak Saçlar O Formülle Mümkün! Avakadonun İyileştirici Gücü ile 4 Maske - Resim : 1

Avakadonun içinde bulunduğu bir başka maske tarifi ise zeytinyağı hem doğal hem de parlak bir görünüm sunması için denenebilir.

Bir kabın içerisinde avakado ezilir. İçine bir çay bardağı zeytinyağı atılarak karıştırılır. Birkaç damla limon sıktıktan sonra oluşan maske saç diplerine masaj yaparak uygulanır. 30 dakika bekletildikten sonra arındırılır.

Ballı Avokado Maskesi

Avakadonun sihirli etkisi bal ile buluştuğunda tam bir güç ortamı oluşuyor. Saç derisinde oluşan rahatsızlıkları dahi giderebilen bu formül için bu iki malzemenin olması yeterli oluyor.

Bir kabın içerisine bir avokado iyice ezilerek alınır. Üzerine 2 yemek kaşığı bal ilave edilerek karıştırılır. Saç diplerine masaj yaparak uygulanıp 40 dakika bekletilir, ardından durulanır.

Hindistan Cevizli Avakado Maskesi

Hindistan cevizini bir de Avakado ile deneyin. Etkisi oldukça mucizevi olacak. Hem onarım hem de bakım sunacak. Saç bakım maskelerine para vermeye gerek yok.

Avokado ve hindistan cevizi bir kabın içerisine alınır. Üzerine birkaç damla Hindistan cevizi yağı aktarıldıktan sonra yaklaşık 25 dakika saçta bekletilerek durulanır.

Etiketler: saç maskesi, avokado