Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı NATO Zirvesi nerede ve ne zaman yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası gündeme dair ve ülke genelinde aylardır yaşanılan enflasyon sebebiyle ekonomik krizin aşılması ve emekçilerin ay sonunda rahat nefes alabilmeleri adına asgari ücret, memur ve emekliye gelecek zam oranlarının hafta sonuna kadar hatta NATO toplantısı sonrası açıklanacağına dair vurguda bulundu. Erdoğan'ın üstünde çok durduğu ve Türkiye için ileriye dönük önemli gelişmelerin yaşanacağı NATO toplantısı neden bu kadar önemli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı NATO Zirvesi nerede ve ne zaman yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası gündeme dair ve ülke genelinde aylardır yaşanılan enflasyon sebebiyle ekonomik krizin aşılması ve emekçilerin ay sonunda rahat nefes alabilmeleri adına asgari ücret, memur ve emekliye gelecek zam oranlarının hafta sonuna kadar hatta NATO toplantısı sonrası açıklanacağına dair vurguda bulundu. Erdoğan'ın üstünde çok durduğu ve Türkiye için ileriye dönük önemli gelişmelerin yaşanacağı NATO toplantısı neden bu kadar önemli? Türkiye hakkında alınacak bir karar mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi hakkında, ''Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. PKK/YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımıza belgelerle, bilgilerle, görüntülerle ifade edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

NATO ZİRVESİ NE ZAMAN VE NEREDE OLACAK?

İspanya'nın başkenti Madrid'de 28-30 Haziran tarihleri arasında NATO Zirve Toplantısı gerçekleşecek. NATO'ya üye olan 30 ülkenin tamamı katılacak. NATO Zirve toplantılarına üye ülkelerin, ülke liderlerinin bir araya geldiği ittifakın ileriye dönük yapılanması ve etkinliklerini iyileştirmeye yönelik örgüt içerisinde eksik bulunan noktaları düzeltmeye yönelik ve ittifak içi ortak diyaloğun arttırılmasına amacıyla 2 yılda bir veyahut yılda 2 kere bir araya gelinen toplantıdır. Türkiye NATO Zirve toplantısına 2004 yılında ev sahipliği yapmıştır. 

NATO ZİRVESİNDE TÜRKİYE'NİN DURUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesinde Türkiye'nin endişe ve kaygılarını dile getiren konularda açıklık getirecek ikili veya çoklu toplantılar gerçekleştirecek. NATO Zirve toplantısının ana gündemi Rusya-Ukrayna Savaşı olacak. Aynı zamanda ittifaka üye olmak isteyen ülkelerin son durum değerlendirmesi yapılacak.  

NATO ZİRVESİNE KATILACAK ÜLKELER

NATO'ya üye olan 30 ülkenin yanı sıra Avrupa Birliğine üye olan ama NATO'ya üye olmayan ülkeler katılacak. Aynı zamanda 'partner ülkeler' Güney Kore, Yeni Zelanda, Japonya ve Avusturalya katılım sağlayacak. NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş olan Finlandiya ve İsveç'in görevlendirdiği üst düzey yetkililerde toplantıya katılacak.