Covid-19 Vakaları Yeniden Arttı, Hatırlatma Dozu Aşıları İçin Randevular Açıldı!

2020 yılı genelinde tüm dünyaya yayılan ve milyonlarca ölüme sebep olan Covid-19 salgınında vaka sayıları son günlerde yeniden artmaya başladı. Türkiye’de salgına karşı önlemler alınmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı Covid-19 aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı.

Covid-19 Vakaları Yeniden Arttı, Hatırlatma Dozu Aşıları İçin Randevular Açıldı!

Bilindiği üzere 2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde Covid-19 virüsü ortaya çıktı. Solunum yoluyla dahi kolayca bulaşabilen bu virüs, çok geçmeden dünya geneline yayılmaya başladı ve Mart 2020 döneminde Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde vaka sayılarında patlamalar yaşandı. Hızla ve şiddetini artırarak yayılan salgına karşı dünya genelinde önlemler alınırken, 2021 yılının ikinci yarısından itibaren salgının şiddeti azalmaya başladı. Ancak son haftalarda Covid-19 vaka sayıları yeniden artış göstermeye başlayınca endişeler de artmaya başladı.

Hatırlatma Doz Aşı Randevuları Açıldı

Türkiye’de salgına karşı önlemler alınmaya devam ederken, vatandaşlara hatırlatma doz aşılarla ilgili uyarılar da gelmişti. Bu uyarılar sonrasında Sağlık Bakanlığı 10 Temmuz Pazar günü Covid-19 aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı. Koronavirüs hatırlatma dozu randevularının açılmasıyla birlikte son aşısının üzerinden en az 6 ay geçen vatandaşlar hatırlatma dozu aşılarını yaptırabilecek. Hatırlatma dozu aşısı yaptıracak olan vatandaşların bugünden (11 Temmuz Pazartesi) itibaren randevu alması gerekiyor.

Vaka Sayılarında Hızlı Artış

Covid-19 Vakaları Yeniden Arttı, Hatırlatma Dozu Aşıları İçin Randevular Açıldı! - Resim : 1

Covid-19 salgınında dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de vaka sayıları artmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan haftalık Covid-19 vaka tablosuna göre 27 Haziran – 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında 57 bin 113 vaka tespit edildi. Aynı tarihler arasında 25 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Bir önceki haftada vaka sayısı 26 bin 635 olarak açıklanmıştı. İki haftada görülen vaka sayıları, salgında şiddetin ve yayılma hızının yeniden arttığını ortaya koyuyor. Bu da vatandaşları hem sağlık tehdidi açısından hem de olası yeni kapanma kararlarına karşı endişelendiriyor.

Bakan Koca Uyarıda Bulunmuştu

Son dönemlerde hızla artan vaka sayıları nedeniyle vatandaşların endişesi artarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu için uyarılarda bulunmuştu. Bakan Koca’nın yapmış olduğu bu uyarıların ardından yeni haftayla birlikte hatırlatma dozu aşıları için randevular açıldı. e-Nabız sistemine tanımlanan vatandaşlar 10 Temmuz 2022 Pazar gününden itibaren MHRS veya e-Nabız üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek.

Etiketler: covid-19 aşısı