Çocuklu ailelere düzenli 1.250 TL ödeme yapılacak: SED destek ödemeleri başladı! Online başvuru nasıl yapılacak?

Zor durumda olan ay sonunu zor getiren çocuklu ailelere yönelik devlet desteği sürüyor. Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti kapsamında çocuklu ailelere yönelik aylık 1.259 TL ödeme yapılıyor. Bunun yanı sıra devlet harçlık adı altında ihtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısına göre ek destek sunuyor. Konunun tüm detayları ayrıntıları ile haberimizde…

Çocuklu ailelere düzenli 1.250 TL ödeme yapılacak: SED destek ödemeleri başladı! Online başvuru nasıl yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına bir yenisi dahi ekleniyor. E-devlet üzerinden online olarak yapılacak başvuruya özel 1.259 TL ödeme yapılıyor. Başvuru sırasında belirtilen hesaba anında tanımlanıyor. İlkokul, Ortaokul, Liseye giden çocuğu bulunan ailelere yönelik yapılan destek kırtasiye masraflarının ve giyim harcamalarının karşılanmasını sağlıyor.

Devletin her ay düzenli olarak yatırdığı bu tutar bu yıl ilk olarak Ekim ayında hesaplara yatırıldı. Aylık olarak düzenli şekilde yatırılmaya devam ediyor.

 SED DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çocuklu ailelere düzenli 1.250 TL ödeme yapılacak: SED destek ödemeleri başladı! Online başvuru nasıl yapılacak? - Resim : 1

Sosyal devlet anlayışı ile yapılan ödemelerde Eylül ayı itibari ile yardım rakamları yükseltildi. Destek paketi kapsamında muhtaç ailelere yönelik ödenen yardım tutarları bu yıl arttırılarak hesaplara yatırılıyor. Bu konu üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık çocuklu ailelere yönelik ödenen sosyal ve ekonomik destek ödeme paketini duyurdu.

Ekim ayı itibariyle ödemelerin başladığını ifade eden Yanık; 349.452 bin TL'lik bir tutarın yatırıldığını ifade etti. Zor durumda olan ailelerin çocuklarının temel gereksinimini karşılayabilmesi için yatırılan bu tutar e-devlet üzerinden yapılacak başvurularda hesaba tanımlanıyor. Bu hizmetten yaklaşık 150.000 çocuğun da faydalandığı biliniyor.

 SED ÇOCUK YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU BELGELERİ NELERDİR? ONLİNE LİNK

Çocuklu ailelerin SED ödemesini alabilmesi için e-devlet platformu üzerinden başvuru yapması mümkün oluyor. Bunun dışında bulunulan ildeki müdürlüklere gidilerek, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ziyaret edilerek başvuru sağlanabiliyor. Başvuru sırasındaki aileden belirli evraklar talep ediliyor. Çocuk sayısına göre yatırılacak olan tutar değişebiliyor. Başvuru sırasında talep edilen belgeler arasında şunlar yer alıyor:

  • TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı

  • Yazılı dilekçe

  • Sağlık raporu

  • Çocuğun öğrenci olduğuna dair belge

 SED ÇOCUK YARDIMI ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Çocuklara yardım kapsamında yapılan SED ödemesi 850 TL ile 1.250 TL arasında yükseltildi. Ödemeler çocuk sayısına göre değişiyor. Güncellenmiş destek tutarı aşağıdaki tablodan incelenebilir:

  • 1 ve 2 çocuklu ailelere 350 TL

  • 3 çocuklu ailelere 450 TL

  • 4 çocuklu ailelere 550 TL

  • 5 çocuk ve daha fazla çocuğu bulunan ailelere ise 650 TL destek veriliyor.