Çocuğu olan herkes 650 TL ödeme alabiliyor! Aile Destek Programı’na başvuru yapmanız şart! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kesenin ağzını açtı!

Temmuz ayı itibariyle hayata geçirilmiş olan Türkiye Aile Destek Programı’na ilişkin yeni bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destekten yararlanan vatandaşlara ek ödeme müjdesi verdi.

Çocuğu olan herkes 650 TL ödeme alabiliyor! Aile Destek Programı’na başvuru yapmanız şart! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kesenin ağzını açtı!

İhtiyaç sahibi olan ailelerin maddi kaygılarını gidermek adına artan enflasyona karşılık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz temmuz ayında devreye soktu yeni destek projesi Türkiye Aile Destek Programı’nın ilk ödemeleri Kurban Bayramı’ndan hemen önce gerçekleştirilmişti. Başvuruların hala devam ettiği program kapsamında ödemelerde ek bir artış yapılacağı müjdesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi.

Tam 12 ay boyunca devam edecek olan ve hane başına yıllık 7 bin 200 TL’ye varan destekler sağlayacak olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bütçenin artırıldığını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, artış olan bütçe sayesinde programın kapsamının da genişlediğini duyurdu. Özellikle çocuğu olan aileleri ilgilendiren bir açıklamada bulunan Bakan Yanık, konuyla ilgili detaylı bir şekilde açıklamalar gerçekleştirdi.

BAKAN YANIK’TAN ÇOCUK DESTEĞİ MÜJDESİ GELDİ

Çocuğu olan herkes 650 TL ödeme alabiliyor! Aile Destek Programı’na başvuru yapmanız şart! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kesenin ağzını açtı! - Resim : 1

Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamına yeni bir destek ödemesini daha aldıkları açıklayan isim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oldu. Çocuk yardımını müjdeleyen Bakan Yanık, konuyla ilgili açıklamalarında; “Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ilave yaparak 40 milyar TL’ye çıkardık. Bununla birlikte programımızın kapsamını genişlettik. Böylece destek programımız süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız. Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAKAN YANIK, ÇOCUK DESTEĞİ İÇİN KASIM AYINA İŞARET ETTİ

Çocukların ihtiyaçlarının giderilebilmesi, çocukların eşit fırsatları yakalayabilmesi adına çeşitli destek ödemeleri gerçekleştirmeye devam edeceklerinin altını çizen açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, arz odaklı güçlü sosyal yardım programlarını önceleyen çalışmaların süreceğini de belirtti. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanan vatandaşlara ek olarak ödenecek çocuk desteğinin hayata geçeceği tarihi de açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız” diye konuştu.