Candan Yüceer kimdir?

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Candan Yüceer'in hayatı 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında merak edilmektedir. Peki, Candan Yüceer kimdir? Candan Yüceer aslen nerelidir? sorularına Candan Yüceer hayatı ve kariyeri içeriğimizle cevaplar vermeye çalıştık. İşte Candan Yüceer kimdir detayları...

Candan Yüceer kimdir?

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50,26 oyla seçildi. Candan Yüceer kimdir? Candan Yüceer aslen nerelidir? Candan Yüceer kaç yaşında? Candan Yüceer  evli mi? Candan Yüceer mesleği ne? Candan Yüceer hayatı ve kariyeri hakkında tüm detaylar...

Candan Yüceer kimdir?

Candan Yüceer 4 Mayıs 1973 Ankara doğumludur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Candan Yüceer'in mesleği tıp doktorudur. Ankara, Samsun ve Tekirdağ'da hekim olarak görev yapmıştır.

Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği görevlerinde bulundu.

Candan Yüceer kimdir? - Resim : 1

24, 25, 26 ve 27. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi.

3 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı.

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan Yüceer, bu görevi süresince başta Çocuk Ceza İnfaz Kurumları ve Kadın cezaevleri olmak üzere Türkiye'deki birçok cezaevini ziyaret etti. Bunun yanı sıra Kadın konukevleri ve Çocuk sevgi evlerini ziyaret ederek bu konuda çalışmalarda bulundu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda Başkanvekilliği ve Grup Sözcülüğü, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği yaptı.

Candan Yüceer kimdir? - Resim : 2

Yüceer, 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde yer almadı.

10 Ocak 2024'te CHP Parti Meclisi (PM) onayıyla, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve yüzde 50,26 oy oranıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Orta düzeyde İngilizce bilmektedir. ve 2 çocuk annesidir.

Candan Yüceer, Op. Dr. Kamil Yüceer ile evlidir ve iki çocuk annesidir.

Candan Yüceer sosyal medya hesapları;

X: https://twitter.com/CandanYceer
Instagram: https://www.instagram.com/yuceercandan/
Facebook: https://www.facebook.com/Dr.CandanYuceer