Çalışan annelere 7000 TL'ye varan destek Hemen başvurabilirsiniz!

Çalışan annelere bakıcı desteği kapsamında devlet destekleri devam ediyor. Peki devletten çalışan anneler bakıcı desteği şartları neler? İşte detaylar…

Çalışan annelere 7000 TL'ye varan destek Hemen başvurabilirsiniz!

Sosyal devlet ilkesi kapsamında birçok kurumdan çocuklu ailelere çeşitli maddi yardımlar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda birçok yeni projede hayata geçirildi. Çalışan annelere yönelik bakıcı desteği de bunlardan biri.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok farklı kapsamda SGK üzerinden devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan yeni projeler kapsamında annelere 375 euro ve eğitimli bakıcılar için tek seferlik 200 euroya kadar mali destek sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında iki farklı gruba ödeme yapılacak.

ÇALIŞAN ANNELERE DEVELET DESTEĞİ!

Çalışan annelere 7000 TL'ye varan destek Hemen başvurabilirsiniz! - Resim : 1

Çalışan annelere yönelik devlet kurumları tarafından çeşitli projeler kapsamında destekler verilemeye devam ediyor. Bu kapsamda eğitimli çocuk bakıcısı istihdam eden kişiler ile 0 – 24 aylık çocuk bakımı alanında MEB sertifikası almış kadınlar için bakıcı teşviki fırsatı sağlanıyor.

Proje kapsamında çalışan anne desteği olarak 375 euro destek verilmesi hedefleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen proje kapsamında ilgili şartların sağlanması gerekecektir. Çalışan annelerin çocukları için bakıcı tutmaları halinde 30 gün sigorta yapılmışsa, bakıcının 0 – 24 ay arasındaki çocuklara bakma konusunda ilgili sertikalara sahip olması durumunda ödemeler yapılıyor.

ÇALIŞAN ANNEYE BAKICI DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Destek kapsamından yararlanmak isteyen kişilerin proje kapsamında belirlenen şartları sağlamaları gerekecektir. Bu kapsamda ‘’Sigortalı Çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır’’ sloganı ile proje hayata geçirilmiştir. 0 – 24 aylık çocuğu olanlar ve SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışan annelerin desteklerden yararlanması sağlanmaktadır.

Çalışan annelere devlet desteği kapsamında aranan şartlardan bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Sigortalı olarak tam zamanlı bir işte çalışıyor olmak,

  • 2 yaşında veya daha küçük yaş grubunda çocuk sahibi olmak,

  • Bakıcı olarak çalışacak kişinin birinci derece akraba olmaması,

  • Bakıcının en az ilkokul mezunu olması vb.  

İlgili şartları sağlayan kişilerin bakıcı teşviki için SGK il ve ilçe müdürlüklerinden başvuru yapmaları veya belirlenen adreslerden elektronik ortamda başvurularını iletmeleri gerekecektir.