Çağın Hastalığı Uykusuzluk ve Yorgunluk Haline Doğal Çözüm! Beyni Kontrol Altına Almak Mümkün!

Hemen hemen herkeste gözlenen sürekli uykusuzluk ve yorgunluk hali, hayat kalitesini de direkt olarak etkiliyor. Uzmanlar, ek bir rahatsızlık olmaması durumunda bu semptomların doğal yollar ile ortadan kaldırılabileceğini duyurdular. İşte kronik yorgunluğu ortadan kaldıran doğal gıdalar…

Çağın Hastalığı Uykusuzluk ve Yorgunluk Haline Doğal Çözüm! Beyni Kontrol Altına Almak Mümkün!

Gündelik hayatın koşuşturması, stresli işe ve eğitim hayatları, maddi kaygılar, kaldırılabileceğinden daha fazla sorumluluk alınması ve pek çok faktör çerçevesinde ortaya çıkan uykusuzluk ve yorgunluk hali, günümüzde hemen hemen her vatandaşta gözlenmeye başladı. Bu durumun, ek bir rahatsızlığa sahip olunmamasına rağmen sürekli hasta gibi hissedilmesine sebep olduğu gözlendi.

Uykusuzluk ve yorgunluk halinin ortadan kaldırılmaması, kişinin yaşadığı hayattan zevk almamasına böylelikle de hayat kalitesinin giderek azalmasına yol açıyor. Bu noktada doktor kontrollerine başvuran vatandaşlar, çareyi genelde antidepresan kullanımında arıyorlar. Ancak uzmanlar, eğer psikiyatrik bir rahatsızlık yok ise antidepresan kullanımı olmadan da uykusuzluk ve yorgunluk halinin doğal yollar ile ortadan kaldırılabileceğini söylüyorlar. Konuya ilişkin birçok farklı alanda uzmanlıkları olan yetkin kişilerin yürütmüş oldukları araştırmalara göre yalnızca beslenme düzeninin değiştirilmesi bile ilgili semptomların ortadan kaldırılması için yeterli.

Serotonin Nedir?

Serotonin beynin farklı bölgeleri arasında gerçekleşen etkileşimin taşınmasını sağlayan, sinir taşıyıcısı kimyasallar olarak tanımlanabilir. Bu kimyasalların esas görevleri beyin içindeymiş gibi görülse de ana kaynak sindirim sistemi ve trombositlerdir.

Kronik Yorgunlukta Serotoninin Önemi!

Çağın Hastalığı Uykusuzluk ve Yorgunluk Haline Doğal Çözüm! Beyni Kontrol Altına Almak Mümkün! - Resim : 1

Sindirim sistemi ile direkt olarak bağlantısı bulunan serotoninin yokluğu, kişi de devamlı bir uyku ve yorgunluk haline sebep olur. Ayrıca serotonin seviyesi düşük olan bireyler sıklık ile kendilerini mutsuz hisseder ve migren atakları da geçirebilirler. Uzmanlar tarafından yürütülen çalışmalara göre vücuttaki serotonin seviyesinin yükseltilmesi, doğal yollar ile de mümkündür. Bu kapsamda bazı gıdaların tüketilmesinin, serotonin seviyesi üzerinde direkt olarak etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Serotonin Seviyesini Arttıran Gıdalar

Serotonin seviyesini arttıran bazı gıdalar şu şekildedir:

·         Kırmızı et

·         Tahıl

·         Süt ürünleri

·         Badem

·         Bitter çikolata

·         Bezelye

·         Yemişler

·         Elma

·         Domates

·         Çilek

·         Ispanak

·         Greyfurt

·         Kabak ve ay çekirdeği

Etiketler: uykusuzluk, yorgunluk