Burun kıllarını alırken dikkat! Faydalı mı zarar mı?

Uzun burun kılları, pek çok kişinin rahatsız olduğu ve kurtulmak istediği bir sorun teşkil eder. Burun kılı almanın yararlı olmadığı hatta zararlı olduğu bilinen bir gerçek.

Burun kıllarını alırken dikkat! Faydalı mı zarar mı?

Özellikle erkeklerden sıkça görülen burun kılları, rahatsız edici bir görünüme sahiptir. Burun kılları dışarı fırladığında pek çok kişi bunun çaresini epilasyonda arar. Ancak burun kıllarını kesmek pek de iyi bir fikir değil. Çok sayıda hastalığa neden olan burun kılı epilasyonu, sağlık açısından oldukça zararlı bir yol. İşte burun kılı aldırmanın zararları ve tüm detaylar. 

Yaş ilerledikçe daha da uzayan burun kılları, çirkin görüntüsüyle kişiyi oldukça rahatsız eder. Buna rağmen burun kılları solunan havayı filtreler, virüs ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlardan kişiyi korur. Bu nedenle burun kılları viral enfeksiyonları büyük ölçüde engeller. Virüs ve bakterilerin üst solunum yollarına ulaşmasını engelleyen burun kıllarını kesmek son derece yanlış bir yöntemdir. Ayrıca cımbız gibi kılları kökünden koparan müdahaleler burundaki kılcal damarların çatlamasına ve burunda yara oluşumuna yol açıyor. 

Burun kılları astımı önlüyor

Yapılan bir araştırmaya göre daha fazla burun kılına sahip kişilerde yüzde 44.7 oranda daha az astım görülüyor. Bu oran ortalama bir burun kılına sahip kişilerde yüzde 26.2 iken, seyrek burun kılına sahip kişilerde de 16.7 olarak belirlendi. Bedenimiz bir şekilde kendini hastalıklardan koruyacak yollara sahip ancak bizler dışarıdan müdahalede bulunduğumuzda bu yöntemleri baltalamış oluyoruz. 

Burun kılları yine de alınmak isteniyorsa bu uyarılara dikkat edilmeli 

  • Ağda yapmayın. İltihaplanmaya sebep olan ağda, burun derisine zarar verir. Bütün kılları bir anda alacak ağda, sizi mikroplara karşı savunmasız hale getirir. 
  • Cımbız kullanmayın. Cımbız can yakan bir yol olmakla birlikte, burun kıllarını kökten alır bu da zararlı bir harekettir. Burunda yaraya sebep olan cımbız yöntemi kullanılmamalıdır. 
  • Burun kıllarını almak için özel olarak üretilen makasları kullanın. Normal makaslar da burunda yara oluşumunda etkin rol oynar. Burun kıllarını almak için özel olarak üretilen makaslar işinizi rahatlıkla görecektir. 
  • Tüy dökücü krem kullanmayın. Kafa derisine yakın bölgelere tüy dökücü krem kullanmak oldukça yanlış bir yoldur çünkü saç dökülmesine sebebiyet verir. Kimyasal içeren tüy dökücü kremler nefes alıp vermeyi de zorlaştırır. 
Etiketler: burun, epilasyon