Bu Yöntemlerle Daha Az Fatura Ödeyebilirsiniz! Yüksek Fatura Ödemek İstemeyenlerin Gözünden Kaçan...

Gelen zamlar sonrasında faturalarını düşürmek isteyenler için yeni formüller ortaya çıktı. Bu yöntemlerle daha az fatura ödemek mümkün! İşte faturaları düşürecek o detaylar…

Bu Yöntemlerle Daha Az Fatura Ödeyebilirsiniz! Yüksek Fatura Ödemek İstemeyenlerin Gözünden Kaçan...

Son dönemde artan faturaları nedeniyle birçok vatandaşın bütçesi sarsılmaya devam ediyor. Uzmanlar ise vatandaşların yaşadıkları bu zorluklara karşı çözüm önerileri ile destek oluyor. Bu yöntemler ile hem tasarruf edebilir hem de çok yüksek fatura bedeli ödemek zorunda kalmadan bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Son zamanlardan sonra özellikle artan enerji fiyatları faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden olmuştu.

Evde Faturaları Düşürme Formülleri Açıklandı!

Pandemi dönemi sonrasında gelen Rusya ve Ukrayna krizi ile enerji fiyatlarında küresel düzeyde ciddi bir artış yaşandı. Buna ek olarak ülkemizde görülen yüksek enflasyon, döviz kurunda yaşanan olağanüstü artışlar ve yüksek vergiler nedeniyle faturalar bir hayli kabardı.

İngiliz The Sun Gazetesi’nde yer alan habere göre özellikle yüksek gelen elektrik faturasını düşürmek isteyenler için birçok yeni yöntem sunuldu. Bu yöntemlerden bazıları ise şöyle:

  •          Ocak ve kettle için yapılan hesaplamaya göre suyu ısıtıcıda kaynatılmasının daha az enerji harcadığı ifade edildi.
  •          Ekmek kızartmak için fırın yerine tost makinesinin tercih edilmesi de 3.4p olan enerjinin, 2.3’p enerji ile daha tasarruflu olduğu aktarıldı.
  •          Bulaşıkların elde değil de makine de yıkanması ise dört katına kadar daha ucuz olduğu belirlendi.

Evde Elektrik Faturası Azaltma Yöntemleri

Bu Yöntemlerle Daha Az Fatura Ödeyebilirsiniz! Yüksek Fatura Ödemek İstemeyenlerin Gözünden Kaçan... - Resim : 1

Evlerde elektik faturasını düşürmek için basit birkaç yöntem izlenebilir. Bunlardan en bilinen ve öne çıkanı ise prize takılı cihazların kullanılmadığı zaman prizden çekilmeleri. Araştırmalara göre oyun konsollarının açık bırakılması yılda 761 TL’ye kadar daha fazla bir üret ödenmesine neden oluyor.

Elektriğin Az Yaktığı Saatler

Elektrik kullanımında bazı saatler daha fazla para ödemenize neden olabilir. 17.00 ile 22.00 saatleri arası en pahalı zaman dilimi olarak gösteriliyor. En ucuz olduğu dönem ise 22.00 – 06.00 saatleri olarak gösteriliyor. 3 zaman dilimine göre farklı tarifeler uygulanması ile vatandaşların elektrik tüketiminde saatlere de dikkat etmeye başlaması dikkat çekti.