Borcu olanlar için son çıkış! İslam Memiş'ten önemli tüyo geldi! Yatırımcılar için kritik karar..

Ünlü ekonomist İslam Memiş'in yatırımcılara yönelik uyarıları, ekonomik gelişmeler ve TCMB'nin faiz kararının etkileri üzerinde önemle durmaktadır. Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve ekonomik olayların etkisi, yatırımcıları tedirgin edebilir. Özellikle döviz borcu olanlar için yaşanan gelişmeler daha fazla önem taşıyor. İşte detaylar...

Borcu olanlar için son çıkış! İslam Memiş'ten önemli tüyo geldi! Yatırımcılar için kritik karar..

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrasında ünlü ekonomist İslam Memiş'in bu konuda yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor. Faiz kararının öngörülerin üzerinde olması, ekonomik gelişmelerin ne şekilde etkilenebileceği konusunda uzmanların görüşlerini merak ettiriyor. İslam Memiş, bu konuda sessizliğini bozarak gelecekte yaşanabilecek gelişmeleri takipçileriyle paylaştı, özellikle dövize borcu olanlara yönelik önemli bilgiler verdi. 

BEKLENMEYEN KARAR

TV100'de paylaşılan yazısı ile birlikte ekonomi gündeminde yerini aldı. İsabetli tahminleriyle bilinen uzman isim yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan faiz kararı hakkında konuşan uzman isim politika faizinin son alınan karar ile yüzde 25'e yükseldiğini duyurdu.

Piyasada genel beklenti 250 baz puan olurken TCMB tarafından alınan karar ile 750 baz puan artışa gidildi. Türkiye'yi şaşırtan olay tüm dünyanın dikkatini çekti. Sürpriz faiz kararı sonrasında döviz kurlarında ve altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Yüzde 6 civarında değer kaybeden dolar kuru 27,25 TL'den 25,20 TL'ye kadar gerileme kaydetti. Haftayı ise 26,50 TL ile kapatan dolar kurunda dalgalanmalar oldukça hızlı gerçekleşti.

Borcu olanlar için son çıkış! İslam Memiş'ten önemli tüyo geldi! Yatırımcılar için kritik karar.. - Resim : 1

BORCU OLAN DİKKAT ETSİN

2023 yıl sonu için dolar tahminlerinin devam ettiğini vurgulayan uzman isim 29,70 TL'ye yükseleceğini öngörüyor. Dolar kuruna borcu olanların bu detaya dikkat etmesini söyledi. Sadece dolarda değil diğer yabancı para birimlerinde de yükseliş öngörüsünün sürdüğünü açıkladı. İslam Memiş, yatırımcıların piyasada bulunan üç kur farklılığına karşı dikkat etmesi konusunda uyarılar yaptı.