Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya: Resmî Gazete'de yayımlandı 5 il özelinde ve 12 yer için özel karar alındı!

Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya illeri ve bu illerdeki 12 yer için özel karar alındığı açıklandı. Peki alınan kararlar neler?

Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya: Resmî Gazete'de yayımlandı 5 il özelinde ve 12 yer için özel karar alındı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile 5 il özelinde ve 12 yer için özel karar alındığı açıklandı. Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya illeri ve bu illerdeki 12 yer için bilgiler aktarıldı.

Yapılan resmi Gazete yayımında Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya'da doğal sit alanı kapsamına giren 12 yer "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Resmi Gazete'de 5 il için karar yayımlandı: Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya!- Bugün Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlarda Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya'daki doğal sit alanı kapsamına giren bazı yerlerin harita ve krokileri ile sınır ve koordinatları yer aldı.

Yapılan açıklamanın detaylarına göre şu ifadeler yer aldı:

Bolu'nun Seben ilçesindeki Solaklar Köyü Kaya Yerleşimi, Balıkesir'in Marmara ilçesindeki Marmara Adası-Saraylar ile Merkez mevkileri, Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Erzurum Bataklıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Mersin'in Anamur ilçesindeki Mamure Kalesi, Dragon Çayı ve Pullu Ormanı (MER 18), Aydıncık ilçesindeki Gilindere Mağarası ve Aydıncık Adası, Bozyazı ilçesindeki Arsinoe Antik Kenti (MER 12) ve Sakarya'nın Geyve ilçesindeki Beşiktaş Vadisi ve Sop Deresi Vadisi Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.