Bitti dedikçe artarak geliyor! Türkiye yeni bir kabus ile karşı karşıya.. Mümkün olduğunca evden çıkmayın!

Türkiye'de uzmanlar tarafından sık sık yapılan uyarılar, beklenmedik olayların ardı ardına gelmesiyle her seferinde gündeme gelmeye devam ediyor. Tam çözüldü zannedilen bir sorunun hemen ardından yeni bir problem ortaya çıkarak tüm ülkeyi etkisi altına alabiliyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan bu felaketin, belirli bir tarihe kadar devam edeceği belirtiliyor. Uzmanlar, bu süre zarfında alınması gereken bazı tedbirler hakkında da kamuoyunu bilgilendiriyor. İşte detaylar...

Bitti dedikçe artarak geliyor! Türkiye yeni bir kabus ile karşı karşıya..  Mümkün olduğunca evden çıkmayın!

Ülke genelinde uzmanlar tarafından yapılan bu uyarılar dikkat çekici ve ciddi bir durumu işaret edebilir. Yarın başlayacak ve 3 gün boyunca süreceği öngörülen gelişme hakkında paylaşımlar, toplumun dikkatini çekmekte ve vatandaşları uyarmaktadır. Uzmanlar, bu süre zarfında belirli tedbirlerin alınması gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. 

TÜRKİYE'Yİ BEKLEYEN FELAKET

Türkiye'de hissedilen aşırı sıcaklıklar yakamızdan düşmek bilmiyor. Yaz aylarının başından itibaren devam eden sıcak hava dalgaları tam bitti derken yenisi geliyor. El Nino ile başlayan yaz mevsimi Eyyam-ı Bahur ve Basra derken şimdi yenisiyle son buluyor. Eylül ayına kadar devam edecek olan sıcak hava etkisi tam havalar serinledi derken etkisini gösterecek.

 Meteorolojik kaynaklar tarafından ortak görüş çerçevesinde paylaşılan sıcak hava dalgası önümüzdeki gün itibariyle ülkemizde etkisini gösterecek. Sosyal medya üzerinden sık sık hava olaylarına ilişkin paylaşımda bulunan Hava Forum sayfasının paylaşımına göre 29 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında Basra ve Afrika'dan karışık bir sıcak hava dalgası geliyor.

Bitti dedikçe artarak geliyor! Türkiye yeni bir kabus ile karşı karşıya..  Mümkün olduğunca evden çıkmayın! - Resim : 2

BALKANLAR ETKİSİZ KALACAK

Yaz başından itibaren etkisini gösteren sıcak hava dalgaları yeniden gündeme geldi. Mevsim normalleri üzerine çıkan sıcaklıkların düştüğü günlerde kara haber paylaşıldı. Hava Forum tarafından yapılan paylaşım ile birlikte bu kez sıcak hava dalgasının hem Afrika hem de Basra sıcaklıklarından geldiği bilgisi verildi.

 29 Ağustos ile 31 Ağustos tarihlerinde etkili olacak sıcak hava dalgası için paylaşımda, "Basra ve Afrika karışımı yeni bir sıcak hava geliyor. Yola çıktı. Balkanlar bastırıyordu ancak gücü yetmeyecek gibi duruyor. Maalesef yine sıcak ve nemli havalar bizi bekliyor..." ifadeleri yer aldı. Uzmanlar tarafından yüksek sıcaklık nedeniyle saat 11.00 ile 16.00 arasında yaşlı, kronik hastalığı olan, çocuk ve hamilelerin dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor.

Bitti dedikçe artarak geliyor! Türkiye yeni bir kabus ile karşı karşıya..  Mümkün olduğunca evden çıkmayın! - Resim : 3

Etiketler: hava durumu