Bir Derdim Var dizisindeki Yusuf kimdir? Bir Derdim Var Yusuf'u kim oynuyor gerçek adı ne?

Bir Derdim Var dizisinde Yusuf karakterini canlandıran Erdem Şenocak, hem tiyatro hem de sinema oyuncusu olarak tanınan başarılı bir sanatçıdır. Erdem Şenocak’ın hayatı, kariyeri ve rol aldığı projeler hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Bir Derdim Var dizisindeki Yusuf kimdir? Bir Derdim Var Yusuf'u kim oynuyor gerçek adı ne?

Kanal D’nin yeni dizisi Bir Derdim Var, ergenlik sorunlarıyla boğuşan gençlerin ve ailelerinin hikayelerini ekrana taşıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Erdem Şenocak ise Yusuf adlı psikiyatristi oynuyor. Peki Erdem Şenocak kimdir? Erdem Şenocak’ın biyografisi, eğitimi, kariyeri ve rol aldığı projeler nelerdir? İşte Erdem Şenocak hakkında bilmeniz gerekenler…

Erdem Şenocak kaç yaşında ve nereli?

Erdem Şenocak, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Babası ünlü şair ve yazar Ahmet Oktay Şenocak, annesi ise ressam ve yazar Ayşe Şenocak’tır. Erdem Şenocak, çocukluğunu ve gençliğini İstanbul’da geçirdi.

Bir Derdim Var dizisindeki Yusuf kimdir? Bir Derdim Var Yusuf'u kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Erdem Şenocak’ın eğitimi ve tiyatro kariyeri

Erdem Şenocak, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği bölümünde yüksek lisans yaptı. Tiyatroya İTÜ Sahnesi’nde başlayan Erdem Şenocak, 2005 yılında İTÜ MT’de tiyatro yapmaya başladı. 2006 yılından beri Bilgi Üniversitesi Sahnesi’nde eğitmenlik ve yönetmenlik yapmaktadır. Şirince’de Celal Mordeniz ile birlikte Tiyatro Medresesi’ni kurmuştur. 2010 yılında kurulmuş olan Performans Araştırmaları Derneği tarafından desteklenmektedir. Erdem Şenocak, Seyyar Sahne bünyesinde uzun yıllar Oğuz Atay’ın Tehlikeli Oyunlar romanının tiyatro uyarlamasında Hikmet Benol’u canlandırdı. Ayrıca birçok tiyatro oyununda oyuncu, yönetmen ve yazar olarak görev aldı.

Bir Derdim Var dizisindeki Yusuf kimdir? Bir Derdim Var Yusuf'u kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Erdem Şenocak’ın sinema ve televizyon kariyeri

Erdem Şenocak, sinema ve televizyon dünyasında da birçok projede yer aldı. İlk sinema filmi olan Kader (2006) ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Sonra sırasıyla Kara Köpekler Havlarken (2009), Küf (2012), Kış Uykusu (2014), Sarmaşık (2015), Körfez (2017), Halef (2018) ve Kar (2019) gibi filmlerde rol aldı. Televizyon dizilerinde ise Kavak Yelleri (2007), Bir Bulut Olsam (2009), Aşk ve Ceza (2010), Muhteşem Yüzyıl (2011), Karadayı (2012), Ulan İstanbul (2014), Vatanım Sensin (2016), Şahsiyet (2018), Hekimoğlu (2019) ve Bir Derdim Var (2023) gibi yapımlarda oynadı.

Bir Derdim Var dizisindeki Yusuf kimdir? Bir Derdim Var Yusuf'u kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 3

Erdem Şenocak’ın rol aldığı projeler

Erdem Şenocak, şu anda Kanal D’nin yeni dizisi Bir Derdim Var’da Yusuf karakterini canlandırıyor. Yusuf, cemiyetin önde gelen ailesi ve sahip olduğu muazzam zenginliğe rağmen her şeyi elinin tersiyle iter. Nesiller öncesine dayanan büyük aile travmalarının hala etkisinde olan Yusuf kökensel psikiyatriye inanır ve bu yüzden psikiyatrist olur. Nilüfer’in bu hayattaki sırrını bilen tek dostudur ve aynı zamanda kimse bilmese de onun doktorudur. Mesleki bilgisi, duruşu ve dürüstlüğü ile kliniğin sevilen isimlerinden olan Yusuf içten içe İpek’e aşıktır. Aşkını itiraf etmek için en doğru zamanı bekleyen Yusuf zamanın aleyhine işlediğini fark edecek ve İpek’i içine düştüğü tehlikeden korumak uğruna onu kaybetmeyi dahi göze alacaktır.