Bir Derdim Var dizisindeki Sibel kimdir? Bir Derdim Var Sibel'i kim oynuyor gerçek adı ne?

Başak Gümülcinelioğlu, 22 Ekim 1991 tarihinde Almanya’da doğan ve çeşitli tiyatro, dizi ve film projelerinde yer alan bir oyuncu ve çevirmendir. Son olarak Bir Derdim Var dizisinde Sibel karakterini canlandıran Gümülcinelioğlu’nun hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Bir Derdim Var dizisindeki Sibel  kimdir? Bir Derdim Var Sibel'i kim oynuyor gerçek adı ne?

 Bir Derdim Var dizisi, 2023 yılında yayın hayatına başlayan ve bir grup arkadaşın hayatını konu alan bir komedi dizisidir. Dizinin başrollerinde Hande Doğandemir, Furkan Andıç, Burak Deniz, Başak Gümülcinelioğlu, Melisa Şenolsun, Cem Davran, Ayşenil Şamlıoğlu gibi isimler yer almaktadır. Dizide Sibel karakterini canlandıran Başak Gümülcinelioğlu, dizinin en dikkat çeken oyuncularından biri oldu. Peki Başak Gümülcinelioğlu kimdir? Başak Gümülcinelioğlu kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı? İşte Başak Gümülcinelioğlu hakkında bilmeniz gerekenler…

Bir Derdim Var dizisindeki Sibel  kimdir? Bir Derdim Var Sibel'i kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Başak Gümülcinelioğlu’nun hayatı

Başak Gümülcinelioğlu, 22 Ekim 1991 tarihinde Almanya’da doğdu. Ailesinin ikinci çocuğu olan Gümülcinelioğlu’nun bir ablası vardır. İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden Almanca Sprach Diplom diplomasıyla mezun oldu. Aynı zamanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actors Studio’da eğitim gördü. Ardından 1 yıl AFS (American Field Service) programıyla burslu olarak Amerika’nın Kansas eyaletinde Goodland High School’da eğitim görmüş ve ikinci lise diplomasıyla bu okuldan mezun olmuştur. Lise hayatı boyunca İngiltere’nin Londra kentinde TASIS (The American School in Switzerland), İsviçre’nin Cenevre kentinde Collège du Léman, Belçika’nın Brüksel kentinde CERAN okullarında eğitim görmüştür. Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Mimari Tasarım Tezli Yüksek Lisans programında yüksek lisansını tamamladı. Yüksek Lisans eğitimine devam ederken LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts)'ya kabul edilmiş, drama ve kamera önü oyunculuk eğitimlerini tamamlamıştır.

Bir Derdim Var dizisindeki Sibel  kimdir? Bir Derdim Var Sibel'i kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Başak Gümülcinelioğlu’nun kariyeri

Başak Gümülcinelioğlu, oyunculuk kariyerine ilk olarak Amerika’da lise eğitimi sırasında müzikal tiyatro eğitimine başlayarak adım attı. Eyalet tiyatrosu iş birliği ile sahneye koyulan ‘Annie’ müzikalinde oynadı. Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Halk Tiyatrosu’nda Barut Fıçısı ve BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi)'de Hababam Sınıfı Müzikali’nde oyunculuk hayatına devam etti. Aynı zamanda Amerikan ve İngiliz tiyatro metinleri üzerinde kendisini geliştirdi ve çevirmen olarak da meslek hayatına devam etti. 2016 yılında Kalbim Yangın Yeri dizisinde genç Belkıs karakteriyle ilk kez kamera karşısına geçti. Ardından Aşk Laftan Anlamaz, 8.Gün, Erkenci Kuş, Yarım Kalan Aşklar, Kadın, Sen Çal Kapımı, Yargı, Bizden Olur mu?, Ateş Kuşları, Sipahi, Sen Ben O gibi çeşitli dizi ve film projelerinde rol aldı. 2023 yılında Bir Derdim Var dizisinde Sibel karakterine hayat verdi. Sibel, dizide bir reklam ajansında çalışan, hayat dolu, neşeli, enerjik, yaratıcı ve maceracı bir kadındır. Dizideki rol arkadaşlarıyla uyumu ve performansıyla beğeni topladı.