Benzine 2 lira motorine 4 lira zam: Araç sahiplerine kötü haber! ABD'den piyasayı karıştıran açıklama geldi

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen zam benzin ve motorin fiyatlarını da etkileyecek. Benzin fiyatlarına 2 TL, motorin fiyatlarına ise 4 TL zam yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), akaryakıt fiyatlarını etkileyen ham petrol fiyatlarına dair bu yılki tahminlerini 4 dolar yukarı yönlü revize etti. Bu durumdan sonra ise gelecek yıl petrol fiyatları 86,48 dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıt fiyatl

Benzine 2 lira motorine 4 lira zam: Araç sahiplerine kötü haber! ABD'den piyasayı karıştıran açıklama geldi

Ardı ardına gelen akaryakıt fiyatı artışlarının ardından, benzin fiyatlarına 2 TL, motorin fiyatlarına ise 4 TL zam yapılacağı iddiaları gündemi meşgul etmişti. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), akaryakıt fiyatlarını etkileyen ham petrol fiyatlarına dair bu yılki tahminlerini 4 dolar yukarı yönlü revize etti. Öngörülere göre, gelecek yıl petrol fiyatları 86,48 dolar seviyelerine ulaşabilir. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıt fiyatları ne durumda? İşte ayrıntılar...

Bugün, Brent petrol fiyatının 87 doları aşması ve dolar/TL kurunun 27 liranın üzerine çıkmasıyla birlikte, akaryakıt fiyatlarının sürekli olarak artış eğiliminde olduğu gözleniyor. Sosyal medyada da benzine 2 TL, motorine 4 TL zam yapılacağı iddiaları konuşulurken, şu an için henüz resmi bir zam ya da indirim haberi mevcut değil. Ancak, akaryakıt fiyatlarına yönelik kritik bir açıklama ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından yapıldı.

HAM PETROL VARİL FİYATI 85 DOLAR OLABİLİR

Benzine 2 lira motorine 4 lira zam: Araç sahiplerine kötü haber! ABD'den piyasayı karıştıran açıklama geldi - Resim : 1

EIA'nın "Kısa Vadeli Enerji Görünümü" raporuna göre, brent tipi ham petrol fiyatlarının bu yıl ortalama varil başına 82,62 dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu tahmin, önceki tahmine göre yaklaşık 4 dolarlık yukarı yönlü bir revizyon anlamına geliyor. Gelecek yıl için ise EIA, Brent petrolünün varil başına ortalama tahminini 2 dolar yukarı revize ederek 86,48 dolar olarak öngörüyor. Ağustos ayı için ise EIA, Brent ham petrolünün varil başına ortalama 85 dolar olacağını öngörüyor.

Raporda ayrıca, Suudi Arabistan'ın ham petrol üretimine yönelik uzatılmış gönüllü kesintilerin ve küresel talepteki artışın, ham petrol fiyatlarını yükseltmeye devam edeceği belirtiliyor.

9 Ağustos Çarşamba tarihine gelindiğinde ise akaryakıt fiyatlarına bakıldığında, son iki ayda mazot ve benzin fiyatlarının yüzde 80'in üzerinde arttığı görülüyor. LPG (otogaz) fiyatları da son olarak 2 TL'lik bir zamla yükselmişti. Ancak bugün için herhangi bir zam veya indirim haberi bulunmuyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzine 2 lira motorine 4 lira zam: Araç sahiplerine kötü haber! ABD'den piyasayı karıştıran açıklama geldi - Resim : 2

Şu anki güncel akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul:

  • Benzin: 36,08 TL
  • Motorin: 36,48 TL
  • LPG (Otogaz): 15,83 – 16,29 TL 

Ankara:

  • Benzin: 36,58 TL
  • Motorin: 37,00 TL
  • LPG (Otogaz): 16,28 TL 

İzmir:

  • Benzin: 36,64 TL
  • Motorin: 37,07 TL
  • LPG (Otogaz): 16,02 TL
Etiketler: Benzin, Motorin, lpg