Benzin 23 TL’ye motorin 27 TL’ye yaklaştı LPG’nin yeni seviyesi 11 TL oldu! İşte 7 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları

Geçtiğimiz hafta zam alan benzin ve LPG’nin ardından akaryakıt istasyonlarında tabelalar netleşti. Yeni haftaya yeni seviyelerinden başlayan akaryakıt ürünleri, zamlı bir şekilde satılmaya başlandı.

Benzin 23 TL’ye motorin 27 TL’ye yaklaştı LPG’nin yeni seviyesi 11 TL oldu! İşte 7 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları

Sık sık değişen brent tipi petrolün varil fiyatlarına paralel olarak ilerleyen akaryakıt fiyatları, Türkiye’de bir de dolar kurundan etkilenince daha hızlı değişiklik göstermeye başladı. Benzinden motorine hızla değişen akaryakıt tabelaları, özellikle şu sıralar hem zam hem de indirim ile arka arkaya buluşur hale geldi. Son olarak zam alan akaryakıt ürünlerinde, güncel durum yeni hafta itibariyle netleşti.

Ekim ayını zamlı bir şekilde kapatan benzin fiyatlarının litresi kasım ayının ilk haftası itibariyle yeniden artış yaşadı. Devam eden artıştan kaynaklı olarak kasım ayının ilk haftasını zamlı bir şekilde geçiren bir başka akaryakıt ürünü ise LPG oldu. Benzin ve LPG’ye arka arkaya gelen zamların ardından gözler, bu hafta itibariyle motorine çevrildi.

BENZİN VE LPG’YE ZAM GELDİ

Değişen brent tipi petrolün varil fiyatlarının ardından Cenova piyasasını takip eden sektör kaynakları, zam sinyalini geçtiğimiz hafta vermişti. 2 Kasım 2022 tarihinde benzin ve LPG’ye zam geleceğinin sinyallerini veren sektör kaynakları, bir kez daha haklı çıktı.

Benzin ve LPG’ye zam geleceği haberlerinin yayılmasının ardından 4 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla her iki akaryakıt ürününe de zam geleceği doğrulandı. Benzinin litresi 1 liradan fazla zam alırken, LPG’ye 40 kuruşun üzerinde zam geldi. Motorinin fiyatı ise, değişmedi. 

İSTANBUL’DA BENZİN 23 TL’YE YAKLAŞTI

Benzin 23 TL’ye motorin 27 TL’ye yaklaştı LPG’nin yeni seviyesi 11 TL oldu! İşte 7 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları - Resim : 1

Gelen zam sonrası benzin fiyatlarının tabeladaki son durumu da netleşti. İstanbul’un Anadolu yakasında benzinin litresi zamdan sonra 22 lira 69 kuruşa çıktı. Zam gelen bir başka akaryakıt ürünü olan LPG’nin litresi ise 10 lira 54 kuruşa yükseldi. Zamdan etkilenmeyen motorin 26 lira 40 kuruşta kaldı.

İstanbul Avrupa yakasında da gelen son zamdan sonra fiyatlar değişti. Avrupa yakasında benzinin litresi, zamdan sonra 22 lira 68 kuruşa yükseldi. LPG ise, son zamdan sonra 10 lira 80 kuruş oldu. Öte yandan İstanbul Avrupa yakasında da motorinin fiyatı değişmedi ve 26 lira 38 kuruşluk seviyesini korudu.

ANKARA VE İZMİR’DE GÜNCEL FİYATLAR NETLEŞTİ

İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki benzin, motorin ve LPG fiyatları da netleşti. Benzinin litresi 22 lira 83 kuruşa yükselirken; gelen zam sonrası LPG’nin litresi Ankara’da 10 lira 79 kuruşa çıktı. Motorin ise, Ankara’da bu hafta 26 lira 51 kuruştan satıldı.

Gelen zamlar sonrası İzmir’de de tabelalar değişmeye başladı. İzmir’de benzinin litresi 22 lira 84 kuruşa yükselirken, LPG’nin litresi ise 10 lira 54 kuruşa çıktı. İzmir’de motorinin litresi ise 26 lira 54 kuruşluk değerini bugün de korudu.

Etiketler: benzin, zam